Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Proč si "znalci aut" dělají srandu z "frantíků" ?
Právě je sob 23. lis 2024 19:31:09

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 21. dub 2011 20:54:58 

S tým volantom mám aj ja problém ale začalo mi to robiť až po skončení záruky, rozmýšľal som, že dám kožu vymeniť do jednej firmy ktorá sa týmto zoberá za 60€ prečalúnnia komplet volant.

PříspěvekNapsal: úte 26. črc 2011 10:12:50 

prodělal jsem ze svým Picassem "okružní" cestu po vých. evropě : čr-rakousko-slovinsko-chorvatsko-madarsko-ukrajina-moldavsko-ukrajina-polsko-čr. Dovolená u jadranu spojená s návštěvou příbuzných. Dohromady 4150 km bez závady či defektu !!! A to po naprosto rozbitých ukrajinských cestách.

PříspěvekNapsal: úte 26. črc 2011 12:44:13 

Nedá mi to abych se taky nepřidal.U nás v práci se v autech dost vrtáme a miluju škodovkáře,když se mi smějí,že mám žabožrouta.Ale jen než otevřou haubnu.I na téměř fungl nových škodovkách je v motorovém prostoru koroze,že je mi za ně hanba.Každý plechový úchyt zrezivělý,nevím,jestli to ve škodovce dělají z roxorů.A co je hliníkové,tak to mají zoxidované,že se jim z toho sype bílý prášek.Když se podívají do mého pikáska,tak si myslí,že ten motor pigluju 3x denně.Opravdu ne.Nic tam nemám rezavé,ani plechy ani úchyty,ani šrouby.Dokonce povolím zatím každý šroub bez flexy,na rozdíl od kolegů škodovkářů.Jdou měnit čepy a automaticky mají s sebou rozbrušku.To samé WV....kolega má funglovku,vyrobenou v mexiku a když jsem mu ukazoval co všechno mu už rezivý,tak tvrdil,že je to od mořské soli,jak se to plavilo na lodi pře moře.Ale že mají něco na prd,to od nich neuslyšíte.Mě navíc připadají německé auta impotentní.Žádný nápad,nic.Tož asi tolik ode mne :mrgreen:

PříspěvekNapsal: úte 26. črc 2011 21:46:14 

Jak já rád škodovkáře v rodině prudím heslem: MOTION WITHOUT EMOTION - se můžou po.rat :D :D :D :D

C-Elysse 1.2Vti

PříspěvekNapsal: čtv 28. črc 2011 22:37:06 

http://auto.idnes.cz/britove-nasli-nejh ... tomoto_fdv
a co design?????? opět to vyhrál citroen!!!!!
hezčí novinky od jiných výrobců neuvidíte,jo kde je stará sláva a kvalita vw a spol..........

PříspěvekNapsal: pát 29. črc 2011 10:12:44 

Jezdím Berlingem žena má Xsaru 1 v breaku oba motory 2 Hdi. Nevlastní brácha i vlastní jsou tvrdými zastánci koncernu VW nevlastní měl Fabii v RS 1,9 TDIpd je pravda že jezdí jak závodník ale ani náhodou se nedokázal přiblížit hodnotám spotřeby jakých dosahujeme oba dva s našima podle rodiny "zeleninama nebo zelinářskejna přepravkama" brácha má WV Caddy a v naftě mu při jeho stylu jízdy vychází spořeba přes 8 L. Ani když budu berlu honit jak nadmutou kozu tak se nedostanu přes 6 litrů. A to nemluvím o cenách ND nebo i ceny hod práce v servisu.
Další co mě u citronků drží je ta troufnu si říct perfektní parta kolem těhle aut. Pořádal jsem sraz pro www.xsara.cz a už při zajištování kempu jsem v několika případech narazil na otázku od provozovatelů a jaký auta to máte já že citroeny tak dobře ty k nám můžou ale pokud by ste měli VW tak to nee to nee stěma jsou jen problémy.pří za všechny kemp kde byla naše akce nakonec uskutečněna tak tam provozovatele 3 měíce tahala jakási parta z VW klub za fusekli že tam budou celý týden a vyprodají mu kemp o kapacitě cca 100 lidí v chatkách + stany a když řekl že teda záloha bude 1000 Kč za den pobytu tak že se zbláznil ale to mu řekli cca 3 týdny před akcí. Nakonec se nějak dohodli a výsledek kemp byl vyprodaný z 50% na tři dny míso týdne a za ty 3 dny tam byla PČR 6x a po odjezdu tam zustalo stát 5 nabouraných VW jedne mrtvý na motor.
Když my jsme odjížděli skoro v houfu tak se správcová divila že žádný škody po nás nejsou že všichni odjíždí v klidu.
Takže podle mě citroen je spíš než co jiného i tak trochu jak se dnes hodně říká životní styl a kdo nezkusil se svézt v jakémkoli citroenu tak nejel autem.A kdo citroenka zkusil a je to fajnšmekr tak už jiné nechce i řs všechno co se o nich říká tak já bych naše citronky nedal až nastane čas je měnit tak maximálně přejdu k sesterské značce peugeot.

Bylo :Berlingo 2.0 Hdi r.v. 2000 malej stěhovák
Obrázek

PříspěvekNapsal: ned 31. črc 2011 13:01:16 

Ahojte!

Aby som nejako začal, nemám citroen ani žiadneho frantíka, ale VW. Toto fórum som študoval pre niečo iné, ale nedalo mi nereagovať na tieto Vaše žvásty okolo áut.
Čo sa týka francúzskych áut, vždy prišli s nejakou novinkou, naposledy napríklad renault či kto s ionizáciou vzduchu.. Francúzske autá sú oproti nemeckým dosť mäkké a omnoho pohodlnejšie, ale.... pri dlhšej jazde som zaspával, nebolo to dobré - jednalo sa o R laguna... Na krátke vzdialenosti super

Čo sa týka VW, je to také veľké lego, viete si tam čo to dorobiť, upgradovať, ja mám G5 a Passat b5.5 od novoty, G5 mám od Vianoc, stihol som tam dorobiť kontrolu tlaku v pneu, dodal som veľké budíky s displejom, vymenil volant za MF, rádio za navi, osvetlenie nôh atď atď, proste radosť tunovať.

Čo sa týka jazdných vlastností, v nemcovi som mal vždy pocit, že uletieť z cesty nie je možné... A nie je. Passat s gumami 205/55/R16 a systémami ESP, resp ASR, ktoré blokujú šmyk jednoducho nedovolia dostať auto do šmyku ani na vode a ani na snehu/treba na to dobré gumy/
Čo sa týka golfa, tam je to trocha horšie, nenakláňa sa, ale proste to tak nesedí ako passat - gumy 195/65/R15, ale z cesty by vyletel asi iba nejaký jebo alebo samovrah :D

Frantík - Citroen Picasso 2006 sa nakláňa ako koza, vynášalo to ako divé, bál som sa, že sa niekde zabijem, sedel som vysoko ako na koni. Ale sedačky pohodlné boli, samozrejme sa to nedá porovnávať s passatom, golfom, je to iná kategória voidiel. Takisto renault laguna, proste to nebolo ono...

Čo sa týka motorov, renault sa mi pár krát prehrial, skončilo to zadretým motorom, ale to bolo dávno :D

Na VW som menil zatiaľ iba: Passat: volnobežka na alternátore, ventilátor klimatizácie - auto má 7 rokov, skoro 200 tisíc km, je čipnutý na 190 koní... - okrem rozvodov, pravidelnej výmeny filtrov a oleja som nemusel s autom nič robiť a verím, že ďalších 15 rokov bude fachať ako nové - hrdza žiadna...
Golf: od Vianoc sa nič nepokazilo..., hrdza žiadna

Čo sa týka tej srandy z frantíkov, možno tým znalcom zostal v pamäti ešte starý citroen z čias Funesá, kde tie autá boli naozaj smiešne a zrejme zanechali taký dojem.
Osobne sa mi nové rady citroenov páčia, ale keďže som zvyknutý na koncern VW, viem presne, kde čo je, čo zhruba od toho auta môžem čakať atď, tak som zástancom VW. Ale nové citroeny ako napr. C4 sa mi moc páči... Keď som sadol do picassa, mal som dosť problém s tým predným panelom, strašne mi nesedí digtálny ukazovateľ čohokoľvek. Pri BMW sa mi páči aj okamžitá spotreba, ktorú ukazujú budíky.

Inak čo ste tu riešili koróziu, u koncernu je záruka na prehrdzavenie karosérie 10 rokov, takže ak tí vaši slávni kamaráti nemali nič buchnuté, nie je čo riešiť a servis to musí nechať opraviť.

Podľa mňa všetky automobilky si konkurujú. Každé má nejakých svojich zákazníkov a myslím si, že je úplne scestné riešiť či je to frantík, nemec, japonec, talian. Proste si myslím, že každý si kúpi to, na čo má, resp. to, čo sa mu páči a až nakoniec rieši nejaký výkon, možnosť úpravy, výbavu...

PříspěvekNapsal: stř 03. srp 2011 8:27:03 

xxxmisko píše:
...
Čo sa týka tej srandy z frantíkov, možno tým znalcom zostal v pamäti ešte starý citroen z čias Funesá, kde tie autá boli naozaj smiešne a zrejme zanechali taký dojem.
...

Ten bol dobry, asi preto tie auta dodnes ziskavaju ocenenia ako napr. 3. miesto v ankete sutomobil storocia pre Citroen DS, ci najkrajsi design opat pre Citroen DS.

História: 2x AX 1,1, ZX 1,4, BX 1,8TD, Xantia 2.0HDi 66kW

PříspěvekNapsal: ned 07. srp 2011 10:24:52 

nehovorím, že neboli vtedy cool, resp. že nie sú aj teraz. Ale poznáš to. Koľko ľudí, toľko chutí. Koľko ľudí tu by si kúpilo citroen namiesto VW, Audi, Porsche?

PříspěvekNapsal: ned 07. srp 2011 12:48:14 

citrace smazana > porusovani pravidel fora
třeba všichni na tomto foru...

PříspěvekNapsal: pon 15. srp 2011 14:36:59 

No neviem, mne sa práve ten vysoký posed "ako na koni" v mojom picasse páči. Aj dvere sú pomerne vysoko, pri častom vliezaní a vyliezaní z auta to človek s problémovou chrbticou ocení. Z novej C5 mi musel predajca z autosalónu po predvádzačke pomáhať, no hanba strašná. Už nikdy nízka kára!

PříspěvekNapsal: pon 15. srp 2011 18:19:25 

citace smazána porušení pravidel fóra
Moje má od 33 let za sebou dvě neúspěšné operace bederní páteře a v Picassu si vyloženě libuje. Nedávno u Brna sotva vlezla do auta a v Liberci po příjezdu domů jí bylo lépe, takže picassoterapie? :lol:

PříspěvekNapsal: úte 27. zář 2011 15:44:58 

Tak se taky připojuji se svým názorem. Letos při cestě z Bulharska domů nedojela dvě auta. Měla stajnou závadu na stejném místě. :twisted: Byly to auta značky OPEL a musely čekat na opravu. Další dtři auta , XSARA PICASO, PEUGEOT a ŠKODOVKA dojely v pohodě. :lol:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]