Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Koupě Berlinga
Právě je pát 15. lis 2024 3:37:57

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Koupě Berlinga
PříspěvekNapsal: stř 04. kvě 2011 20:34:57 

No tak to začíná vypadat nadějně

Co?

Vždyť jsem ti poslal odkaz a tam bylo berlingo 2.0hdi prosklenná střecha a vypadalo dobře.

Jen ten odkaz nejede asi je to už prodaný. ;)

Jo kdo zaváhá. . .

PříspěvekNapsal: čtv 05. kvě 2011 15:58:09 

No právě :/ nebejt pomalej kejval tak by to vypadalo jinak.
Ale o víkendu se jedu na jedno podívat, tak uvidíme :)

BTW: u roku výroby 2000 už asi nemá smysl pátrat po serviní historii podle VIN nebo jo?
A nemá náhodou citroen neco jako pežoťáckej service box?

PříspěvekNapsal: sob 07. kvě 2011 20:32:20 

ma a je to tady na citroeneech asi 6x zminovane :-D dokonce v uzitecnych odkazech je i off.line databaze s pracovnima postupama a elektrickyma schematama :-D

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: pát 13. kvě 2011 12:15:18 

Ahojte,
v pondelok si idem pre jazdene Berlingo. Poziadavky som mala trosku ine, ale kvoli nedostatkovej ponuke v blizkom okoli som pristupila k zopar kompromisom. Vysledkom je r.v. 1999, benzin 1.4i, najazdene (vraj) 120 000km, len jedny posuvne dvere (mali vobec tieto prve modely dvoje dveri?).
Auto vyzera dost zachovalo, co by zodpovedalo tym kilometrom. Privezene bolo v roku 2006, tu ho mal jeden majitel, servisoval si ho sam. Co s nim bolo dovtedy, netusim. Boli na nom menene komplet rozvody, o inych vacsich zasahoch neviem.
Na co by ste mi odporucili zamerat sa pri dalsom servise? Predpokladam, ze aj napriek tym kilometrom sa mnohe veci opotrebuvaju aj vekom.

Planujem do neho namontovat plyn, ako som sa tu docitala, motoru to neuberie na vykone, a dufam, ze vydrzi aspon 5 rokov. Po prepocte by sa mi mala tato investicia vratit do 2 rokov.

Inac sa v autach nevyznam vobec, takze akekolvek postrehy uvitam.

PříspěvekNapsal: čtv 06. říj 2011 20:06:12 

po menší zkušenosti, zda li nebylo psáno
zlomená přední péra, následně to dosralo oprava: zničilo i tlumiče cca 5t.kč
stav zadní nápravy, bohužel, torzky praskaj dost, jedna byla za 3t. kč + repas když to maj rozdělaný. celkové to bylo za 9t.kč
spojkový lanko, to je děs teda pánové a dámy, cca 1200 káčé
celá spojka, studený to je občas rozjezdy pro hvězdy
s tím souvisí i převodoka, nejspíš aby to splnilo nějký hlukový normy s 5q, dlouhý kvalty
musí se více točit, pokud jedete naložený, nebo s vlekem :roll:
proč tam nedali 6q nebo jiný převody :roll:
spotřeba od 10-12l/lpg což se mě zdá dost rozežraný

lpg bomba šla 56 l, jen se musí trochu upravit vejfuk aby to nebuchalo do nádrže
1,4 se mě do toho zdá býti slabá, pokud v tom nebude jezdit žena, vozit děcka do školky + přícmrdy kolem baráku a města
hdi bych se bál pokud není nový, dost drahá sranda, pokud to přijde

+ ještě v normě ceny n.d. nakupuju se slevou, nechápu jak můžou žít ty velý prodejci n.d. :shock:

Naposledy upravil Havlicek.Lukas dne sob 08. říj 2011 17:37:17, celkově upraveno 2
aby ses z těch po**ných věcí nepodělal sám

PříspěvekNapsal: čtv 28. bře 2013 13:17:47 

Přiživím se na tomhle tématu.
Se třetím potomkem už koukáme po větším autě a zaměřil jsem se na Berlingo 1,6 16V, +-100 tis km, stáří do 10 let (po faceliftu 2003).
Procházím nabídky bazarů a co mě vrtá hlavou, jsou rozdílný výbavy. Někdy je ABS a někdy není, někdy 2 airbagy a jindy 4, jednou se to jmenuje Plus a jindy Tonic, ale výbava stejná. Je tu někdo kdo by mi to rozklíčoval? Co se týče ABS zdá se mi že auta z německa je měly už dřív, k nám to dorazilo nějak pozdějc (někdo tu psal, že ani auto z roku 2006 koupený v ČR ho nemá). To samý airbagy, auta v německu standartně se 4, tady většinou 2.
Pak eště k palubnímu počítači - někdy je uprostřed palubky jen displej s hodinama, někdy větší displej co zobrazuje údaje z originál autorádia - má eště jinou funkci? Údaje o spotřebě apod. se zobrazují tam nebo u řidiče?
A jak je to s denním svícením u Berlinga cca 2003-2006? Lze zapnout aby svítilo furt, nebo se musí světla zapínat ručně?
Díky. ;)

PříspěvekNapsal: čtv 28. bře 2013 14:29:41 

Nemozes porovnavat urcite normy ci standart vybavy aut u nas voci D. Central je vo svete dlhodobo standart...u nas ho este prve fabie mali za priplatok...tak isto ABS ...bol uz vo felicii urcenej na vyvoz.....ABS je cca od 2000 v D povinne.....inak sa nove auto nemoze predavat....ked si navolis na novom aute co vsetko chces , zistis ze ti vyndu dva v soc vybave.....no a tie su teraz v bazare......ja som za lave zadne posuvne dvere doplatil 70tsk , v r2000 , ale musel som zobrat aj klimu , ze inac to nejde....v sucastnosti mam toho kus viav v elektrike....2x airbag povodne , bocne v sedadlach neriesim...pal.pocitac,tempomat, zrkadla , okna.
po facelifte su tieto doplnky ovela jednoduchsie riesitelne.....no nieco zas ovela drahsie...
ak myslis denne svietenie stretavacimi svetlami , da sa to aktivovat a po nastartovany a svietis.... ako uzivatel to vsak nemas moznost menit......

PříspěvekNapsal: čtv 28. bře 2013 20:39:05 

midlander : jezdím s berlingem už pár roků a původně jsem taky myslel jak je velké,výhoda je že tam tři dětský sedačky dozadu dáš ale že by jsi se na dovču dokázal se třema svišťákama nacpal do berlinga na to zapomeň. Interiér je velký vzdušný to jo ale kufr je podle mě trochu slabina. Sice má hezký pravidelný tvar ale ten kufr je dost mělkej takže se tam moc věcí nenacpe. Pokud jste cestovací rodina tak bych se kouknul spíš po něčem ještě trochu větším nebo klasickém kombiku. Xsara Break má kufr o dost větší je ale pravda že tři sedačky do ní dozadu cpeš hodně těžko.

Bylo :Berlingo 2.0 Hdi r.v. 2000 malej stěhovák
Obrázek

PříspěvekNapsal: čtv 28. bře 2013 21:38:25 

evasion, 6 lidi z toho 3 deti, kocar 2 velke bagly basa piva a jeste bylo v kufru misto

rozlozeni sedacek 2 : 3 : 1

nebo neco novejsiho C8, C4GP

PříspěvekNapsal: čtv 28. bře 2013 21:51:08 

3 sedačky eště pár let budem vozit. Myslim že se do Berlinga vyskládáme - ve 2+2 se vypravíme na týden pod stan se 3 koly v C3. Papírově má Berlingo o 60% v kufru víc. S prckama se stejně žádný velký cesty podnikat nedaj. Krize by mohla přijít pokud děti budou trvat na velkém bílém psovi. :) V porovnání s tou C3 mi furt příde že je tam hafo místa. Kolega s C8 sice řiká, že žádný auto není dost velký, ale ten má doma samý ženský. :)
Evasion by eště rozpočet zvlád, ale C8 nebo C4GP už je mimo. Zas nemam odvahu kupovat jo starý auto, nemám tolik času se v tom kutit.

PříspěvekNapsal: čtv 28. bře 2013 23:47:26 

3 sedacky a neni potreba velky kufr???
1 kufr plinek
1kufr pro manzelku
1 kufr veci pro deti
1 kocar

a tobe zbyde misto tak max na igelitku s trenkama

PříspěvekNapsal: pát 29. bře 2013 22:20:10 

Předsedo ten kluk má pravdu. Na poslední Křivonosce co jsme byli tak nám byl kufr u binga malej. Táhnul jsem sebou sice i věci které se asi běžně na rodinný výlet nevozí( mot.pila s kabelou příslušenství, 50m elektrická prodlužka). A pro moje ostatní věci zůstalo místo v kufru jen pro tašku s notbookem do který sem si přibalil trenky a fusekle džíny a svetr sem musel hodit na volno na věci v kufru a to prosím bylo na 2,5 dne s jednou dospělou ženskou a jednou miniženskou.A plyšovej medvěd měl místo na sedačce.

Bylo :Berlingo 2.0 Hdi r.v. 2000 malej stěhovák
Obrázek

PříspěvekNapsal: úte 02. dub 2013 12:43:54 

Výbavy jsou i pod stejným jménem v různých zemích různé, v CZ se "akční" modely často jmenovali jinak než venku.
Dle zkušeností jsou auta z DE vybavena lépe, v základu mají prvky, které zde byly pouze za příplatek - ABS, klima, pytle ... .
Obecně lze říct, že Berlingo z DE z roku 2003-4 bude nejspíš Multispace nebo Tonic a povýšené ještě o název "plus". Znamená to, že bude mít v základu 4 pytle, ABS, dvoje šoupačky, klimu, metalýzu s "plusem" navíc př. mlhovky a origo rádio (možná ještě nějaký drobný detail, ale toto jsem při vlastnictví řady kusů pochytil). Pak ještě existuje vyšší výbava se skleněnou střechou, palubákem a pod., ale to jsem nikdy neměl. Display pouze hodiny je v základu, větší je, pokud je tam origo rádio, ještě ukazuje otevřené dveře a třetí stupeň je ještě s palubákem. U nás nejvíce Multispace plus odpovídala v roce 2007 verze Leader, případně Image, vždy ale s příplatkem za boční pytle.
Co se týká velikosti, někomu nebude stačit ani Transportér. Je to jen o disciplíně, co vzít sebou a jak to narovnat. Určitě to chce pořídit si alespoň látkovou síťku pro oddělení zavazadlového prostoru, pak je možno rovnat až nahoru a vejde se hodně. Děti o kterých vím :lol: mám dvě, ale vozíme sebou např. do Německa ještě synovce - tedy tři a kromě standardního obsahu jsem vezl v kufru i dvě malá dětská kola. Pak je samozřejmě ještě rakev, když jsme jeli na 3 týdny.
Větší problém spíš vidím v sehnání vhodného kousku auta - ročník versus skutečné kilometry a cena.

PříspěvekNapsal: úte 02. dub 2013 13:42:10 

Díky, konečně mě někdo neodrazuje. :D Já nakonec ani víc jak pár trenek na dovolenou nepotřebuju, žejo. ;)
Jak je to s tím palubákem? Co umí verze bez něj - spotřeba apod. neukazuje?
Co se týče ceny vs roky a km, jak na to koukám, asi si to nechám dotáhnout z DE a předpokládám že 100 tis km/ 100 tis. Kč pude najít. Zbývá jen se modlit aby to nebyl vrak.

PříspěvekNapsal: úte 02. dub 2013 17:33:48 

ja jsem kupoval vzdy ojety auto a vzhledem k mym zkusenostem vim ze je to vzdy sazka do loterie.
jednou koupis auto, ktere je v pohode i kdyz je evidentne stocene i bourane a neni s nim zadny problem a jedine investice jsou do pravidelneho servisu.
pote koupis auto relativne mlade a "malo" km a jen sypes a sypes.
u citroenu obecne jsem sypal ale popravde nikdy co se motoru tykalo a to ani HDi ani 2,5 GTi CX - tam jsme ho dostali do kolen jen diky plynu

jde jen o to jestli je clovek ochoten kvuli srdci neco auto odpustit nebo jezdit nudnym zato spolehlivym.
a i kdyz jsem nevedel jak ktere auto na tom je nikdy me zadne nenechalo dal nez 10km od baraku a to jesete jen dvakrat.
berlingo musim rict me nikdy nekde nenechalo a to jsem z minuty pustil cajk v praci a vyrazil do litvy tahnout VW bus.
po trech dnech jsme byli doma a ja dekoval citroenu ze bez problemu

takze pajas jestli ti auto slouzi bud rad a od "kamarada" se uz drz dal ;)

C1 01/2017 1.0

Fiat Ulysse II 2,2JTD 2005 je to jako C8 :-) - Prodano 177 tis

Berlingo 11/2001 2.0 HDi 90HP - Prodáno na tachu 305 tis

CX 2.5 GTi jiz v automobilovem nebi

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]