Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Vestavěný telefon
Právě je pát 22. lis 2024 23:47:48

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vestavěný telefon
PříspěvekNapsal: pon 28. bře 2011 10:29:02 

Na mé C6 r.v.2006 jsem se rozhodl vyzkoušet použití originál telefonu-je to model bez bluetooth. Máte někdo zkušenost, jak jde překopírovat adresář s kontakty z mobilu (cca 500 čísel) do adreáře autotelefonu?
Díky předem za rady.

Předmět příspěvku: Re: Vestavěný telefon
PříspěvekNapsal: pon 28. bře 2011 18:10:58 

Nejdriv by som to skusil nakopirovat cisla na sim kartu a pak do RT3/RT4 alebo ked si trochu technicky zdatnejsi a mas tam usb (tipuji ze tam uz mas RT4) tak se da pomoci skriptu stahnut subor kde su ulozene tel. cisla+adresy+gps suradnice a pak se da ten subor v PC editovat a pak nahrat z5 do radia. Ak tam nemas USB, da se do RT4 dodelat...

PříspěvekNapsal: úte 29. bře 2011 10:46:04 

Právě že na kartu telefonu se vejde jen omezený počet čísel a usb zásuvku tam nikde nemám (aspoň o ní nevím).

PříspěvekNapsal: úte 29. bře 2011 23:37:41 

Čau, USB nehledej, u 2006 byla RT3, až od 2007 RT4. Sám jsem to nezkoušel, ale mělo by to jít ze sim karty-asi jediná možnost a nebo to nepůjde vůbec a musíš si vystačit s kontakty na simce, ale to si nejsem jistý. C6 už nemám, tak nemohu ověřit.

PříspěvekNapsal: stř 30. bře 2011 10:41:42 

Bery C6 píše:
. C6 už nemám, tak nemohu ověřit.

Smím se zeptat za cos ji vyměnil?

PříspěvekNapsal: stř 30. bře 2011 21:50:10 

Zní to divně, ale za C5 2,0 HDI exclusive v combi. Velká rodina, menší provozní náklady, prostě praktičtější. Ale jinak je C5 hrozná, C6 nesahá ani po kotníky v ničem mimo té praktičnosti a velikosti kufru. Jsem sice zdrcen, ale bylo to pro mne neufinancovatelné, z C5 je to v pohodě. Co se týká té navigace, měl jsem RT3 a teď mám RT4 a tam opravdu jde dodělat USB, je to tam připravené.

PříspěvekNapsal: pát 01. dub 2011 11:37:56 

no teda Bery C6 :o to ti ta C6tka dlouho nevydržela.... můžu se zeptat, co jsi na ní nemohl ufinancovat ? Běžná údržba nemůže být dražší než u C5tky...(pokud jsi teda nedělal nějaký drahý opravy)

PříspěvekNapsal: sob 02. dub 2011 13:00:25 

Čau, aby nedošlo k omylu, nemám novou C5, ale r.v.2007, t.j. C5 po faceliftu. S novou C5 máš pravdu, technologie jsou podobné jako u C6 a tam je to skoro vyrovnané, co se týká servisu. C6 jsem koupil za dobře a splnil si sen. Bohužel jsem časem zjistil, že pro pětičlenou rodinu to není zrovna ideální auto. A co se týká financí, v době koupě jsem byl celkem v pohodě a pak se to trochu pokazilo. Řešil jsem tekoucí přední pístnice, závadu hydrodynamického měniče na převodovce, výměnu všech čidel v kolech s následnou návštěvou servisu na nasouhlasení a to vše ve značkovém servisu s plnou parádou, protože nikdo jiný se k servisu C6 moc neměl. Sám jistě uznáš, že třeba závada na hydraulice u staré C5 je asi třikrát levněji odstranitelná než na C6 a to nemluvím o cenách pneu, brzd a podobných spotřebních věcech. Stačí to tak?

PříspěvekNapsal: sob 02. dub 2011 13:36:07 

jj, na C6 musí vejplata začínat aspoň číslem 4 :cry: jinak bych ji už měl, ceny ojetin jsou parádní, ale ta údržba :roll: :evil: :oops: :cry:

PříspěvekNapsal: úte 05. dub 2011 18:52:44 

Bery C6 píše:
Čau, aby nedošlo k omylu, nemám novou C5, ale r.v.2007, t.j. C5 po faceliftu. S novou C5 máš pravdu, technologie jsou podobné jako u C6 a tam je to skoro vyrovnané, co se týká servisu. C6 jsem koupil za dobře a splnil si sen. Bohužel jsem časem zjistil, že pro pětičlenou rodinu to není zrovna ideální auto. A co se týká financí, v době koupě jsem byl celkem v pohodě a pak se to trochu pokazilo. Řešil jsem tekoucí přední pístnice, závadu hydrodynamického měniče na převodovce, výměnu všech čidel v kolech s následnou návštěvou servisu na nasouhlasení a to vše ve značkovém servisu s plnou parádou, protože nikdo jiný se k servisu C6 moc neměl. Sám jistě uznáš, že třeba závada na hydraulice u staré C5 je asi třikrát levněji odstranitelná než na C6 a to nemluvím o cenách pneu, brzd a podobných spotřebních věcech. Stačí to tak?

Jo díky stačí . Je fakt, že s tím hydroměničem to byl docela pech, ale původní 2,7 V6 na to po určitém počtu najetých kilometrů byly citlivé, přece jenom ten točivý moment je obrovský a ta převodovka je už s jeho přenášením na hraně. Novější V6 3.0 Hdi má toto už mnohem lépe ošetřeno i když se v principu jedná o stejnou převodovku, došlo k nějakým úpravám a je použit jiný software převodovky.
Ty pístnice samotné tečou málokdy, spíš se jedná o tu trubku pod plastovým krytem motoru, která se řešila v tomto vlákně http://www.citroeny.cz/forum1/viewtopic.php?f=19&t=525
Ty čidla jsou spíše taková mrzutost, ale zase by to měl zvládnout každý kdo umí pracovat s diagnostikou. ;)
No a větší kola, to je jasný, že pak cena pneu je jiná než u menších rozměrů :cry: Mě osobně se líbí ty 19ti palcové kola na nové C5, ale je mi jasný že cena toho pneu bude děsivá :cry:

Stejně je to ale krásné auto a doufám, že Citroen ve vyšší střední zůstane.

Zdeněk

PříspěvekNapsal: úte 05. dub 2011 22:01:07 

Čau Zdenku, musím Ti trochu oponovat, já osobně jsem viděl v servisu v Praze další dvě C6, kterým tekly pístnice-obě a auta měla najeto do 100000km, obě r.v.2006 a bylo mi řečeno, že je to problém těch prvních kusů.
S čidlama máš sice pravdu, ale dle vyjádření pár servisů s diagnostikou jsem pochopil, že na to, aby si mohl nasouhlasit nové čidlo, musíš znát jeho kód. Ten si buď přečteš nebo vytáhneš přímo s čidla, pokud ho máš v ruce, ale jak je v kole, tak už na to musíš mít čtečku, kterou měli pouze ve značkové servisu. A nebo sundat pneu, potom znovu obout, nafouknout a převážit, což je problém v servisu, kde zrovna nemají pneuservis.
Jinak s Tebou ve všem ostatním plně souhlasím.

PříspěvekNapsal: stř 06. dub 2011 13:16:55 

no ono všeobecně ty úplně první kusy bývají problémové ve všech modelových řadách než se podaří vychytat počáteční problémy. Jak jsem psal ideální je verze 3.0HDi z roku 2009, ale to už je cenově někde jinde....

Sám jsem si od Citroenu většinou kupoval faceliftované verze Xantií, XM a C5 (kromě mého uplně prvního XM 2.0i BVA z roku 1992) které byly bez větších problémů, protože výrobce už většinu nedostatků odstranil.

PříspěvekNapsal: stř 06. dub 2011 13:23:14 

panove smimli jste si ze v tomhle topicu uz resite neco jineho?

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: stř 06. dub 2011 17:48:04 

Havlicek.Lukas píše:
panove smimli jste si ze v tomhle topicu uz resite neco jineho?

Sice se to nemá, ale jinak to zas tolik nevadí, aspoň probíhá na C6 diskuze, na mou původní otázku stejně asi jiné řešení než paměť SIM karty neexistuje.
Navíc po překopírování do telefonu mi to změnilo znaky u písmen s háčky a čárky, přidalo nesmyslné klikiháky, takže hledat v adresáři se stejně nedá. Originál telefon je prostě "hloupý" a řešením se zdá montáž handsfree typu Parrot - což jsem se snažil ne příliš úspěšně obejít.

Navázal bych tedy na zmínku od Beryho týkající se závady hydrodyn.měniče na automatu. Občas se mi stává, že mám s řazením problémy, obzvlášť u zahřátého motoru v kombinaci s prudší akcelerací. To mi pak přechod mezi 3.a 4. stupněm vyloženě "kopne".
Můžeš o tom napsat něco víc, zda mám stejný problém i na mojí C6 ? V čem spočívá oprava a kolik stojí? díky.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]