Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Denní svícení - originál
Právě je sob 23. lis 2024 21:20:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Denní svícení - originál
PříspěvekNapsal: ned 06. bře 2011 10:37:46 

Vlastním krasavce nový model (listopad 2010) s již zabudovanými led světly pro denní svícení.
V servisu mi řekli, že fungují následovně. Při nastavení světel na AUTO, svítí ledky jako denní svícení, při setmění (nižší viditelnost) se automaticky rozsvítí potkávačky, ledky zeslábnou v intenzitě svícení a fungují jako obrysová světla. Bohužel i při naprosto jasném počasí svítí potkávačky a ledky pouze slabě. Jsou tedy jenom jako obrysová , nebo musím nastavit jinak.
Dík za komentáře

Předmět příspěvku: Re: Denní svícení - originál
PříspěvekNapsal: ned 06. bře 2011 17:47:31 

Dobrý den
Obecně řečeno LED denní svícení funguje takto
1) Za nesnížené viditelnosti svítí vepředu pouze LED, vzadu nic.
Za snížené viditelnosti LED zhasíná a spouští se vpředu obrysovky a potkávačky a zadní osvětlení
2) Jsou-li LED homologovány jako poziční světla potom za nesnížené viditelnosti svítí vepředu pouze LED a vzadu nic
Za snížené viditelnosti se LED stlumí (nikoliv vypnou) a přidávají se potkávačky a zadní osvětlení. V této konfiguraci (tedy LED poziční světla nesmí být auto vybaveno obrysovými světly a při dodatečném dodělání LED světel nestačí vyjmout obrysovou žárovku).

Koukněte jestli máte obrysovky (malé žárovky) a kdy vám fungují zadní světla. V tom vašem popisovaném případě ty LED světla mají velmi malý význam.

PříspěvekNapsal: pon 07. bře 2011 9:41:41 

Ano moje představa o Led svícení je přesně jak popisujete, ale v mém případě to nemá žádný význam.
Obrysovky (malé žárovky) v parabole mám a při předání auta mě upozornily, že nejsou funkční právě z důvodů nových zabudovaných světel LED, které je nahrazují. Připadá mi to jako kdyby světelný senzor stále zaznamenával sníženou viditelnost a svítily právě pouze potkávačky s obrysovkou (LED).
Nastavení je na denní svícení a na palubní desce svítí obě kontrolky (obrysovka,potkávačka)

PříspěvekNapsal: pon 07. bře 2011 13:33:29 

Zdravím, ma nové C4P Tendance a mě to funguje jak má, nastaveno na auto a když se sníží viditelnost tak se automaticky rozsvítí potkávačky jinak svítí LED.

PříspěvekNapsal: stř 09. bře 2011 2:04:54 

Nevím kde, ale mrkněte se na legislativu. Pokud si dobře pamatuji, tak jakmile se rozsvítí potkávačky, MUSÍ denní svícení zhasnout, nikoliv se pouze ztlumit.

PříspěvekNapsal: stř 09. bře 2011 5:55:24 

fargas > pokud se jedna o denni sviceni s funkci obrysovych svetel tak nemusi :mrgreen:

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: pon 14. bře 2011 16:39:16 

C4GP 1,6VTi Tendance 12/2010
Když jsem auto přebíral, ujel jsem cca 200m a byl zpět u prodejce (z benzinky). Hned po tankování jsem si všiml, že svítí v režimu "auto" (ve dne) LED+potkávací+koncové. Jel jsem tedy na přenastavení a bylo mi řečeno, že technici si s tím hráli a nedokázali nastavit pouze LED. Bylo mi doporučeno, že než se to naučí, tak mám přepnout do režimu "obrysové" (pak svítí LED+koncové+palubní deska noční režim). Cca před měsícem se ozvali, že už to umí nastavit. Dám vědět po 21.3., kdy jedu na přenastavení světel + montáž tažného zařízení. Ozvu se jak jsem dopadl...
Přikládám soubor, který jsem poslal i jim, kde jsem specifikoval, jak se auto chová nyní (tabulka 2) a jak bych si to přál (tabulka 1). Změnu intenzity u LED světel nepozoruji žádnou (ať už je to jakýkoliv režim). Původní obrysové světla v tuto chvíli nedokážu zapnout žádným způsobem (žárovičky v nich jsou).
BTW v manuálu, který je k této verzi přiložen (novější než ke stažení na netu) se jasně popisuje rozdíl:
a) jestli je auto koupeno v zemích s povinným denním svícením (popis chování odpovídá mému současnému stavu, tedy LED+potkávací)
b) bez povinného denního svícení (takto bych to vlastně chtěl já, pouze LED)
= z toho mi plyne, jako by přední LED neměly dostatečnou homologaci, aby v zemích s povinným denním svícením mohli plnit legálně tuto fci a v zemích, kde není svícení povinné jako doplněk stačí).
Mělo by tedy "stačit" změnit nastavení jestli je denní svícení povinné nebo ne. Jestli se jim to povede dle mého přání, bude to paráda. Prodejce C-Car Svoboda, Kralupy nad Vltavou.

Přílohy:
Poznámka: nastavení světel současné a požadované
svetla.zip [33.4 KiB]
997 krát

PříspěvekNapsal: pát 18. bře 2011 11:58:55 

Zdravím, již mě to funguje jak má, nastaveno na auto svítí pouze LED. Když se sníží viditelnost tak se automaticky rozsvítí potkávačky (i osvícení vzadu) a LED svítí slabě jako obrysovka.
Původní obrysová světla i když jsou v nich žárovičky, jsou u těchto modelů nefunkční.

PříspěvekNapsal: pát 18. bře 2011 17:34:50 

Dobrý den, mě svítí současně ve dne LED i potkávačky. Mám C4 Picasso koupené v únoru 2011. Ctěl bych se zeptat "Peba" jak to opravil. Díky JardaBuki

PříspěvekNapsal: sob 19. bře 2011 0:09:36 

Pebo píše:
Zdravím, již mě to funguje jak má, nastaveno na auto svítí pouze LED. Když se sníží viditelnost tak se automaticky rozsvítí potkávačky (i osvícení vzadu) a LED svítí slabě jako obrysovka.
Původní obrysová světla i když jsou v nich žárovičky, jsou u těchto modelů nefunkční.

A kde Ti to nastavili? (kdybych náhodou v pondělí v Kralupech nepochodil?)

PříspěvekNapsal: pon 21. bře 2011 17:13:51 

Hradec Králové - citroen Regina

21.5 2011 Odstraneny duplicitny prispevek moderatorem H1po

PříspěvekNapsal: čtv 24. bře 2011 21:52:38 

OK, potvrzuji.. v Kralupech u C-CAR Svoboda též umí...
ve dne najednou LED svítí mnohem víc než původně a při přechodu na noční režim opravdu zeslábnou a svítí s potkávacími... v menu lze denní LED úplně deaktivovat, ale změna se projeví až při dalším startování (nebo změnit nastavení při vypnutém motoru)...

PříspěvekNapsal: čtv 07. dub 2011 20:25:24 

Tak jsem tu zase :( Dnes mi na vozidle laborovali cca 4 hodiny u tažného zařízení (neodpojovaly se parkovací senzory při couvání - viz jiné téma.)
Bohužel se jim povedlo vyresetovat BSI do základního nastavení, takže jsem venku zjistil, že opět svítím jako před změnou (i ve dne stejně jako v noci). Ihned jsem se tedy otočil zpět a reklamoval to. Technik na diagnostice nejprve nevěděl o čem je řeč, s tím, že takto je to normální, ale pak si s tím pohrál a nastavil to. Zase dle hesla důvěřuj, ale prověřuj jsem doma kontroloval jestli opravdu vše svítí tak jak má a asi jsem zase přišel na jinou chybu.
Když v nočním režimu (zapnuto manuálně či přes senzor) přitáhnu páčku na "světelnou houkačku" rozsvítí se ke kontrolkám obrysové+potkávací ještě kontrolka dálkové (na vozidle tedy svítí vše co může, LED jako obrysové, potkávací a dálkové). Při uvolnění páčky se stav vrátí na obrys + potkávací = tedy až sem vše ok. Jenže když páčku přitáhnu přes "procvak" tedy do režimu "dálkové světla" svítí kontrolky pouze obrysové + dálkové (kontrolka potkávacích zhasne) = ok? Jenže na vozidle svítí vše jako při "světelné houkačce", tedy LED jako obrysové, potkávací a dálkové = potkávací nezhasnou!!! (kontrolka ano)...

Může prosím někdo s tímto nastavením ověřit, jak se to chová jemu? Zapnete-li dálkové světla, co vám svítí za kontrolky a co svítí skutečně na autě?
Předem díky... Petr

PříspěvekNapsal: čtv 07. dub 2011 20:36:00 

potkavaci a dalkove sviti dohromady H7 + H1 > kontrolka pouze signalizuje ze jedes na dalkovych

uz od doby kdy se preslo na 2 samostatne zarovky to tak sviti

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: čtv 07. dub 2011 20:37:31 

Já sice nemám na autě LED, ale při dálkových světlech mi svítí i potkávací a kontrolka potkávacích zhasne. Myslím, že to je normální.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]