Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Rada pri kúpe C4 Picasso
Právě je sob 23. lis 2024 20:31:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Rada pri kúpe C4 Picasso
PříspěvekNapsal: sob 12. úno 2011 18:10:52 

Je zajimavy, ze mi prijde, ze u kazdyho auta se vzduchem, si to cely zije svym vlastnim zivotem. Mne se zapina kompresor po nasednuti a zavreni dveri. Jakmile se zase otevrou, dofukovani prestane. Nekdy se dofukuje az po nastartovani :roll: . Po zastaveni a vystoupeni z auta se po zavreni poslednich dveri auto zase kousek upusti, ale uz se mi stalo, ze nevyfoukl a zustal zvednutej.

PříspěvekNapsal: sob 12. úno 2011 19:47:39 

Na kolik vyjde nový měch a na kolik práce ? Dík

PříspěvekNapsal: čtv 18. črc 2013 9:46:27 

Paket Zavazadelník pro granda
Pokud někdo chce vertikální síť do zavazadlového prostoru C4GP, tak nejlepší je zakoupit paket zavazadelník, který vedle síťky obsahuje i samostatně výklopné okno 5. dveří. Otevíratelné okno je vážně užitečná věc při větším naložení a nebo v mém případě v garáži, kde celé dveře neotevřu...
Mimochodem příplatek za paket je cca 4.900 Kč, ale samostatná síť je za cca 9.000 Kč ... Takže se vážně vyplatí řešit před koupí vozu.

PříspěvekNapsal: ned 10. lis 2013 17:52:38 

nekupovat!!!!! za 2 roky 90000 na opravy, blby co?

PříspěvekNapsal: ned 10. lis 2013 17:58:30 

to je pekna suma, ale jeste vedet za co :?: :?: :?:

ja treba dal do C4 25 tis za mesic a to byla jen oprava laku :lol: :lol:

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: ned 10. lis 2013 21:55:15 

mirekmir píše:
nekupovat!!!!! za 2 roky 90000 na opravy, blby co?

...to je asi pravděpodobně přesně případ co koupí vůz někde od bazarníka šmelináře který stočí km po dovozu z EU,naleští auto,navoní jej možná vymění koberečky a pak autí prodá za super cenu,,,však on se někdo chytí,,,potom se tady píše jaký je to křáp a co všechno se na něm po cca.120000 Km musí vyměnit.
...kámoš teď řeší podobný případ,nechal se lapit na super cenu při 140000 Km za 130000 Kč což jsem mu řikal hned že je podívná cena za rok 2008 Granda.No a teď po 3měsících se zjistila manipulace s km,,,jak to prokáže nevím,,,v háji FAP,podfukují vsřiky,vůz z levé strany byl bouraný,a je nějaký problém z komunikací BSI - prej diagnostika se někdy připojí a někdy ne - tak nevím. :cry:
Já za sebe můžu říct že atí mám 3,5 roku mezi tím nás všude dovezlo a odvezlo,,,a že jsem s nim najel dost výletů k moři,,,jo teď si vzpomínám-výměna EGRu hned po koupi cena 3000 kč jinak nic krom běžné spotřeby,,,brzd.desky,stěrače,čištění klimatizace,atd...atd.... no ale na 90000 kč jsem se zatim nedostal.

Ford Mondeo Turnier Combi 2003 2L-Duratorq-není.

PříspěvekNapsal: pon 11. lis 2013 20:50:15 

tak nejsu ten kdo koupi hned prvni auto za nejmensi cenu, hledala jsem pul roku, overil jsem pocet kilometru, melo v dobu koupi necelych 130000 km, plna servisni historie do posledni chvile, auto velice zachovale, i ted vypada jako nove, ale pak to zacalo, hučeni zadniho loziska, pak drobne nepatrne klepani vzadu, obzvlast pri jizde na kostkach, ruzne spekulovani, byli to tlumice, pak to stejne vepredu, zase tlumice + ulozeni, pak cukani pri rozjezdu, furt vic a vic, nic nepomahalo, prehravani soft.a t.d, vymena spojky a vypinaciho loziska, pak mazaci trubicka k turbu zacala upoustet, take 1000 kc za trubicku, pak turbo, 7000 repas, pred mesicem klekl motor.samozrejme pravidelni vymena oleje a t.d.

PříspěvekNapsal: pon 11. lis 2013 20:51:15 

jo a porizovaci cena take byla spis vyssi nez stredni

PříspěvekNapsal: pon 11. lis 2013 20:57:35 

OT: doufam ze vis ze auta s turbem by meli myt pozvolny rozbeh za studena a hlavne dostatecnou rezervu pred vypnutim kdyz jim slapes na krk ?? to znamena ze turbo je potreba klidnou jizdou dochlazovat :!: :!: :!:

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: úte 12. lis 2013 7:45:14 

No ona má koupě ojetého vozu svá specifika,na která je třeba se zaměřit.
1/servisní historie
Samotná servisní knížka s razítky má prakticky nulovou vypovídající hodnotu a pokud si nezajedu nebo nezavolám do servisu kam auto jezdilo,tak nevím prakticky nic.Štempl sám o sobě,může klidně znamenat,že byl proveden pouze olejový servis.
2/různá klepání,vrzání,tlumiče,hučení ložisek atd.
Může mít souvislost s kvalitou servisních prohlídek,ale spíše hledejme příčinu se způsobem používání vozu a zejména s "kvalitou" našich silnic.Byly doby,kdy se velmi doporučovalo nekupovat auto registrované v Praze,protože povětšinou bylo vyskákané jako chocholouš.Dnes to bude spíše naopak a pokud se nejezdí v centru Prahy,ale někde v okrajových částech,tak vůz bude mít podvozek v lepším stavu než někde z regionu.Bydlím v UL a jezdím do práce cca 10 km a pokaždé kleju jak pohan.V rámci své profese najezdím po ČR za šichtu klidně 1000 km,takže vím o čem mluvím.
3/problémy s motorem,turbodmychadlem.....
Svůj díl na tom má samozřejmě používání vozu jak píše kolega Havlicek.Lukas,ale daleko větší pru..r je kvalita(nekvalita)paliv a to samé platí v případě olejů.Píši o tom v jiném vlákně a nechť se na mě nikdo nezlobí,ale měnit olej po 30000 km,zvlášť pokud auto jezdí na krátké vzdálenosti je prostě špatně,ale pokud to předchozí majitel takto dělal,nemohu se divit.Na vině jsou pochopitelně také výrobci,kteří nás budou v dohledné době přesvědčovat o tom,že náplně jsou v podstatě doživotní.No v případě,že se bude uvažovat životnost vozu cca 4-5 let,tak možná nebudou tak daleko od pravdy. :lol:
4/olejová náplň
Bohužel jsou mezi majiteli spořivci,kteří si koupí auto za bambilión a pak šetří na tak marginální záležitosti jako je výměna oleje.Naši servisáci doporučovali jedno pravidlo.Pakliže se na přeplňovaném motoru rozsvítí kontrolka nízká hladina oleje,tak v žádném případě olej nedolévat,ale vyměnit!Dnes bych řekl,že to platí pro všechny motory a v případě motoru VTI dvojnásobně.
Některé modely měly na motoru další čidla,která průběžně vyhodnocovala kvalitu oleje,takže byť mělo auto předepsanou výměnu 2 roky/30000 km,tak pokud auto jezdilo kolem "komína",na displeji vyskočila hláška "servis oil,klidně po 20000 km.Naopak pokud auto jezdilo dlouhé trasy,tak přijelo na servis po 31000 a nesvítilo nic.
Další věcí je kvalita oleje a to i renomovaných výrobců.Jestli si někdo myslí,že olej koupený někde na internetu má stejnou kvalitu jako ten v servisu,tak na to rovnou zapomeňte. :D Já na to přišel úplně náhodou,když jsem chtěl koupit olej v Německu,kam jezdím pravidelně nakupovat.
Zamýšlel jsem koupit olej Liqui Moly Top Tec 4200 5W-30.
Cena V ČR:
http://www.oleje-cz.cz/liqui-moly/liqui ... 5l-12.html
Cena v Německu:
http://prospekt.real.de/wochenangebote- ... -5w30.html
Ještě si někdo myslí,že se jedná o identický olej nebo že nás snad v našich luzích a hájích někdo rozmazluje takto příznivými cenami? :D Laboratoř doma pochopitelně nemám,ale bylo by možná zajímavé vzorky obou olejů porovnat.Každý ať dělá co umí a co peněženka dovolí,ale já bych si ten první do auta nenalil ani omylem.
Takže asi tak,snad tohle někomu pomůže při koupi tohoto krasavce,kterým C4 Picasso bezpochyby je a těm,kteří se trápí osvětlí,proč tomu tak je.
Míra

Xsara Picasso 1.6 i 2002

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]