Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - parkovacei senzory
Právě je sob 02. lis 2024 18:32:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: parkovacei senzory
PříspěvekNapsal: ned 26. pro 2010 17:41:31 

zdravim v prvom rade chcem poznamenat ze co sa tyka aut som uplny laik a za kazdu radu som vdacny. rozhodol som sa kupit parkovacie senzory zadne na moju c4,v prvom rade by som chcel opytat ohladne montaze senzorov a demontaze zadku c4, treba davat zadny naraznik dole? alebo staci zvnutra dat dole ten cierni plast v kufri? a hlavne ma zaujima kde si tie to veci uchytene a ako sa demontuju kedze s tym nemam skusenost. a ako sa to zapaja? musim si kupit parkovaci system na 12v ze? a aku farbu ma kabel cuvacich svetiel na c4 as treba to naopjit az dole na to malicke cuvacie biele svetlo na kraji dole ze??na to tahat kabel az dopredu na to si uz vobec netrufam takze by som chcel kupit niaky bezdratovy ale mam obavy kolko vydrzia baterie. jeden som nasiel aj zo soalrnym dobijanim. no a este pri niektorych sa pise ze zvysena odolnost proti vyplvom pocasia -je to nutne?ake mate skusensoti v dazdi a blate s nimi?

a este ma zaujima co mi na to povie citroen ohladne zaruky ci to budu akceptovat alebo mi padne tym zaruka automobilu
no a este by som si tie cidla chcel dat nastriekat na farbu auta,myslite ze mi to niekdo spravi ?predsa len neviem ci sa dakomu bude chcet 4*2cm striekat a co za to bude chcet penazi?

za rady vopred dakujem

Předmět příspěvku: Re: parkovacei senzory
PříspěvekNapsal: ned 26. pro 2010 17:42:58 

jednoducha odpoved

zajed za nekym kdo tomu rozumi a dej mu nejake finance za ochotu

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: ned 26. pro 2010 17:44:45 

no oni pytaju tolko co za senzory raz tolko za montaz a ked to si kupi bez dratovu zobrazovaciu jednotku tak to nie tolko prace a nejsom niaky technicky antitalent (len moja parketa su skor pocitace ako auta)tak si myslim ze ked mi niekdo poradi tak to zvladnem

PříspěvekNapsal: ned 26. pro 2010 17:47:25 

1) zalez jaky senzory chces - jestli original na C4 (cca 200€) nebo nejaky univerzalni system (80€)
2) zalezi jestli staci aby to pipalo nebo i ukazovalo na nejakem display
3) jednotka se schovava nekam do kufru, naraznik neni potreba sundavat pokud tam je dost mista
4) napojeni na couvaci svetlo se dela nekde v kufru kde je i svorkovnice
5) auto neni pocitac - radsi najdi nekoho ve tvem okoli (mozna i tady na foru par lidi bude) kteri ti s tim pomuzou

PříspěvekNapsal: ned 26. pro 2010 17:54:02 

ja by som chcel tento- Parkovací systém se solárním LCD BS 2688
1:) ak prestrcim kabel cidla cez zadny blatnik da sa k nemu dostat aj ked vyberem zozadu v kufri ten cierny plast? ako tam je uchyteny?
2.) ten kabel z cuvacky kam dalej pokracuje niekde v okoli kufra do svorkovnice,ak hje tak kde sa ta svorkovnica nachadza a aku mafarbu ten kabel?
3.) niekoho seriozneho kdo by mi to spravil nepoznam a do servisu s tym nepobezim lebo oni to spravia za 20minut a vypytaju si dvoj nasobnu cenu ako je cena toho systemu.

a este mi skuste niekdo pvoedat co si myslite o tom ci mi prepadne tymto zaruka,a ci mi to niekdo nasprejju tie cidla a za kolko cirka

dakujem

PříspěvekNapsal: ned 26. pro 2010 17:56:13 

odkud si? par schopnych lidi na slovensku poznam

aby jste se dostal k narazniku musite zespod - ten cerny plast v kufru ej na zadni pricce karoserie :D

na bezdratovy system bych se vyprdnul natazeni kabelu zepredu dozadu neni tak slozite jde to udelat i na parkovisti pred panelakem :-D

barvu na couvaci svetlo rict muzu ale muze to byt v kazdem aute jinac barevne oznacene

PříspěvekNapsal: ned 26. pro 2010 18:01:59 

ja z bratislavy.jje ten cierny plast, zatial som sa na to nepozeral velmi lebo som chory a vonku je zima ale ten sa tusim paci ze?lebo som tam srob nevidel a za nim sa da dostat az k narazniku dalsiemu - nemali ste to niekdo otvorene,neviete? no vyzera to ze to je rychla prava ked ta zobrazovacia jednotka je bez kablov len clvoek musi vedet kde co je, a ta svorkovnica na ktoru idu kable z toho cuvacieho svetla by si mi vedel poradit kde sa nachadza?
no jo to neni tazke to natiahnut ale ja neviem ako tam drzia tie plasty okolo dveri a podobne lebo som to este nerozoberal.
inac aj ty mas parkovaci system? lebo ja som uvazoval aj nad prednymi senzormi ale zda sa mi nepohodlne ze sa aktivuju po slapnuti na brzdu to vzdy mi musim najprv zabrzdit aby sa to zapalo nie je to otravne?

PříspěvekNapsal: ned 26. pro 2010 20:06:38 

tak mi to lukas po icq podrobne vysvetlil kde je co a ako sa k comu dostanem,tak este raz velmi dakujem

PříspěvekNapsal: stř 05. led 2011 22:36:40 

Čawte,
Nechci natahovat nové vlakno,tak to hodím sem.
Dnes jsem parkoval a spoléhám na zvukový signál senzorů a oni ani píp.
Neví někdo pls čím to může být,že na dyspleji to při couvání ukazuje ale zvukový signál vzdálenosti nefunguje?
Dá se to někde v menu nastavit? Před nedávnem jsem měnil rádio za MP3,je možné že by se tam někde zapínal zvuk výstrahy?

Dík za rady.

PříspěvekNapsal: stř 05. led 2011 22:38:17 

jo kazde radio se musi nastavit pres diagnostiku
hele neni to nahodou radio od uzivatele h1po?

PříspěvekNapsal: stř 05. led 2011 23:27:27 

Jj, tak jest je to od něj,ale on radio měl na diagnostice. VINko jsem mu psal.
Myslíš že problém je pravě v radiu? Je pravda že je to asi od té doby co jsem ho vyměnil. Cca 14dnů.

PříspěvekNapsal: stř 05. led 2011 23:31:24 

mozne to je protoze si nerekl ze potrebujes i parkovaci cidla a asi to nechal vypnute :-D (uz si to nepamatuju co presne delal ale asi jenom to VINko)
na display normalne ukazuje?
VIN cislo je pouze bezpecnostni kod aby radio nepipalo, u nekterych radii se kod vklada pres klavesnici, u PSA pres diagnostiku

PříspěvekNapsal: stř 05. led 2011 23:38:24 

no,o senzorech sem mu neřikal a on se taky nezminoval. Co jsem pochopil je to ,že to vinko je aby to radio šlapalo v cizím autě.
N displeji to ukazuje jen to nepípá.

PříspěvekNapsal: stř 05. led 2011 23:46:02 

takze diag a nechat to nastavit otazka cca 10 minut
PS: radio je z peugeota pokud nepojede Lexia tak Peugeot Planet :-D a tam to nastavit

Pomoc pri parkování
Nepřítomen Kontrola nedostatek parkovacích senzory v přední a zadní části vozidla
Přítomen Kontrola přítomnosti parkovací senzory v přední a zadní části vozidla
EDIT: je mozne ze se tahle funkce ani nezobrazi pokud asistent neni namontovany

Hlasitost úrovně signálu pro zadní parkovací senzory
Hlasitost č.. 3 Definuje hlasitost signálu vysílaného funkcí parkovacího asistenta vzadu (Snímače umístěné na zadní části vozidla)

PS: Funkce ochrany autorádia proti krádeži
Pro ochranu proti krádeži mají autorádia ve své paměti 8 poslední znaky kódu VIN.
Při zapnutí zapalování (+APC) autorádio porovná svůj kód VIN s kódem zaregistrovaným v BSI1 přes síť CAN Komfort.
Jestliže 2 kódy VIN nesouhlasí, autorádio pracuje v režimu rušení.
Režim rušení spočívá v překrývání zvuku dostatečně rušivým zvukovým signálem, čímž je znemožněno normální používání autorádia.

Naposledy upravil Havlicek.Lukas dne stř 05. led 2011 23:49:57, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: stř 05. led 2011 23:49:41 

to mám s rádiem letět do citroenu?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]