Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Hlucna spojka alebo prevodovka
Právě je sob 23. lis 2024 10:41:24

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Hlucna spojka alebo prevodovka
PříspěvekNapsal: pon 12. črc 2010 18:03:25 

V maji som kupil novu Xsaru Picasso, 1.6 16V - ma najazdene cca 5 000 km. Po cca 3000 km som pri stojacom vozidle a volnobehu zacal registrovat zvyseny hluk, ktory sa siri od laveho kolesa (teda z lavej strany od motora). Znie to, akoby tam hucalo a obcas aj strkalo nejake lozisko ...
Po zosliapnuti spojky tento zvuk uplne stichne a pocut len priast motor. V kabine uvedeny hluk nepocut, zrejme pre vyborne odhlucnenie.
Je to normalne? Ma niekto podobnu skusenost?

Podobne mi hucalo na starom Daewoo Lanos spojkove lozisko, len s tym rozdielom, ze Lanosik mal najazdene 230 000 km.

Vdaka za odpoved, ci rady...

Předmět příspěvku: Re: Hlucna spojka alebo prevodovka
PříspěvekNapsal: pát 16. črc 2010 14:33:17 

Já si koupil 1.6 16 V taky v květnu novou a mám stejný pocity. Když máz zařazen neutrál, je motor podstatně hlučnější (jako ba tam něco rachtalo) než když zmáčknu spojku - to jde motor pěkně tiše. Nejvíc je to slyšet když zajedu do garáže. Mám najeto necelý 2000 km a zdá se mi, že se to stupňuje. Jinak více je v příspěvku z 21.1.2010. Předmět příspěvku: Černé ovce - reklamace hlučné převodovky. Kdybych to věděl, tak bych do koupě nešel. Stavím se v citroenu a budu auto reklamovat. :(

PříspěvekNapsal: sob 17. črc 2010 11:52:40 

Vdaka za skusenost, je to potom problem len poslednej motorizacie 1.6 16V - 80 kw, alebo tym trpia aj starsie benzinove varianty Xsary Picassa ? (napr.70 kw, 60 kw?) - teda rocnik 2005 a nizsie? Dakujem za odpoved.

PříspěvekNapsal: ned 18. črc 2010 10:57:44 

mam 1.6 16V 80Kw v C3 a nic podobne nepozorujem. ale mam robotizovanu prevodovku...

Citroen C3 1.6 16V Exclusive, podvozok Koni Sport -30mm, nastavitelna tuhost, brzdy predne CTF group N + Ferodo DS2500, brzdy zadne ATE + ATE, pancierove brzdove hadicky Goodridge, Green filter, Denso Iridium sviecky...

Citroen Saxo VTS 1.6 16V

PříspěvekNapsal: úte 27. črc 2010 17:14:01 

Měl jsem stejný problém který popisujete rachtavý zvuk od levého kola při neutrálu , jak jsem sešláp spojku tak zvuk ustal.Bylo to také u nového auta a stejný obsah motoru.Problém je ve vadné lamele spojky ta mi byla zdarma vyměněna v rámci záruky.Ten zvuk vydávají špatně zalisovaná víčka tlumicích pružim v lamele.

PříspěvekNapsal: čtv 29. črc 2010 21:55:02 

Ahoj veno 1 prosímtě, kde ti dělali opravu. Rád bych se vyhnul problémům jako měl ten co ho odvysílaly černé ovce. Tam měl problém, který jsem pochopil tak, že když to dám do citroen servisu a opravu mi odmítnou, tak si mě zaregistrují a v jiném solidněnjším citroen servisu nemám šanci. Dík za odpověď a předání zkušeností.

PříspěvekNapsal: pát 30. črc 2010 12:21:28 

Tak opravu mi provedli v INVESTTEL AUTO KLATOVY jezdím tam pravidelně na prohlídky a jsem spokojený.Tuto opravu jsem měl hotovou do druhého dne.Opravu neodkládej protože hrozí požkození přítlačného talíře spojky.Totiž ty pružiny v lamele jsou zalisovány v takových víčkách a ty se šoupou po těch pružinách a počase je docela dost poškodí.Já jsem to odkládal a už to bylo docela riziko.
Jestli ti to pomůže tak tady máš kontakt tel.376 358 702 technici se jmenují p. Bače a p. Maxa.

PříspěvekNapsal: pon 02. srp 2010 11:41:27 

Veno 1 dík za odpověď

PříspěvekNapsal: pon 02. srp 2010 18:24:55 

Veno 1, tak jsem byl dnes v citroen servisu a řekli mi, že je to normální, že to tenhle typ dělá, že je auto vpořádku. :x Prosímtě Veno 1, jak hodně ti to rachotilo, byl rozdíl slyšet i když jsi stál a měl zavřená okna? Já to v kabině slyším ale jen když se zaposlouchám. Jak stáhnu okno, tak víc a v garáži se to pěkně rozlíhá. A ještě jedna věc. Když ti auto opravili ustalo to rachocení na neutrál zcela nebo to trochu stejně rachotí? Zvažuji že ještě zkusím jiný servis, protože dle černých ovcí s bandurskou u citroenu neuspěju. Do Klatov to ale mám pěkně z ruky jsem ze severu. Má někdo z liberecka, mladoboleslavska, královéhradecka zkušenosti jako Vena1 ?

PříspěvekNapsal: úte 03. srp 2010 19:58:37 

Tak přesně stejnou zkušenost jsem udělal i já ,když se závada začala projevovat tak jsem se zastavil v Plzni v citroenu a přesně jako u tebe přišel technik a prohlásil že je to normální.Já jsem to rachtání při zavřených oknech neslyšel , ale hlavně byl rozdíl když jsem pedál spojky pustil rychle tak to rachtalo hodně ale když jsem ho pustil pomalu ta to nedělalo hnedle vůbec.Po opravě je spojka slyšet lehce pořád ale to je skutečně normální ,protože když mi auto předávali tak tam měli zrovna nové Picasso o to vydávalo stejný zvuk jako to moje po opravě.

PříspěvekNapsal: čtv 05. srp 2010 0:49:55 

kchauli píše:
Veno 1, tak jsem byl dnes v citroen servisu a řekli mi, že je to normální, že to tenhle typ dělá, že je auto vpořádku. :x Prosímtě Veno 1, jak hodně ti to rachotilo, byl rozdíl slyšet i když jsi stál a měl zavřená okna? Já to v kabině slyším ale jen když se zaposlouchám. Jak stáhnu okno, tak víc a v garáži se to pěkně rozlíhá. A ještě jedna věc. Když ti auto opravili ustalo to rachocení na neutrál zcela nebo to trochu stejně rachotí? Zvažuji že ještě zkusím jiný servis, protože dle černých ovcí s bandurskou u citroenu neuspěju. Do Klatov to ale mám pěkně z ruky jsem ze severu. Má někdo z liberecka, mladoboleslavska, královéhradecka zkušenosti jako Vena1 ?

Zkus Jičín, byl jsem v Jbc a vždy raději volím Jičín, jsou přívětivější na jednání...

PříspěvekNapsal: čtv 05. srp 2010 8:41:57 

Jbc = shit.
Další možnost - SEMAK Semily.
Pak je něco v Mnichově Hradišti nebo v Boleslavi.
Moje největší spokojenost - AUTOPORT Praha, jinam už nepojedu.

PříspěvekNapsal: čtv 05. srp 2010 19:12:09 

dík, uvidím jak pořídím

PříspěvekNapsal: úte 09. lis 2010 11:14:57 

Forester píše:
V maji som kupil novu Xsaru Picasso, 1.6 16V - ma najazdene cca 5 000 km. Po cca 3000 km som pri stojacom vozidle a volnobehu zacal registrovat zvyseny hluk, ktory sa siri od laveho kolesa (teda z lavej strany od motora). Znie to, akoby tam hucalo a obcas aj strkalo nejake lozisko ...
Po zosliapnuti spojky tento zvuk uplne stichne a pocut len priast motor. V kabine uvedeny hluk nepocut, zrejme pre vyborne odhlucnenie.
Je to normalne? Ma niekto podobnu skusenost?

Podobne mi hucalo na starom Daewoo Lanos spojkove lozisko, len s tym rozdielom, ze Lanosik mal najazdene 230 000 km.

Vdaka za odpoved, ci rady...

Ahojte
pridam sa aj ja, mam ten isty problem, problem sa ale objavil ked zacalo obcas prituhovat ( ale iba pri nastartovani ) - inak je pocut len velmi slabo a ked je motor riadne zohriaty tak vobec, ten problem s chrcanim sa mi prejavuje len ked je vonku cca 3 a menej stupnov celzia, ale to chrcanie zmizne tak do 1 min.,potom je uz pocut iba jemne ,velmi slabo, pytal som sa znameho technika, ze to je normalne,ze to robi prevodovka pokial sa olej nedostane vsade, aspon takto mi to povedal !

PříspěvekNapsal: pát 26. črc 2013 13:15:06 

Ahojte,
měla by to dělat uvolněná ložiska v převodovce. "Měl" jsem stejný problém. Motor 1.9 HDI 190000 km. Jeté. Měnil jsem převodovku, hodně rozbitou za použitou (bohužel - peníze). Převodovka chrčela. Prý to jsou ložiska v převodovce. Spojka mi odešla úplně, měnil jsem za novou, převodovka stále chrčí, takže spojkou to na 99% nebylo. Mechanik mi poradil levnou variantu (dražší je vyměnit převodovku nebo vyčistit) - koupil jsem od Bishop´s Original náplň do převodovky (č. 451 - manuální převodovka), mechanik ji dolil do převodovky a hlučnost se podstatně snížila! Nicméně je stále jemně slyšet. Pomáhá to, když chcete levné (pozor, originál od Bishop´s s teflonem stojí 850,- Kč a jiné prý nebrat, mají sice taky v sobě teflon, ale kvalitou se nevyrovná!!!) řešení. Nebo ze šroťáku jinou převodovku. Ahoj, Peťa

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]