Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Panel palubního PC




Právě je čtv 21. lis 2019 20:30:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Panel palubního PC
PříspěvekNapsal: ned 06. črc 2014 20:17:49 
Offline

Registrován: ned 06. črc 2014 20:12:13
Příspěvky: 3
Zdravím Vás všechny! Nedávno jsem koupil Citroen C5 1.generace a chtěl bych se zeptat, jestli je možné jednoduše namontovat display s palubním PC (průměrná spotřeba atd.) místo displaye jen s hodinami a teplotou. Připojovací rozměry jsou stejné,ale jde mi o to, jestli jsou tam nachystané slepé konektory a stačí display jen vyměnit a zapojit,nebo jestli jsou v autě nějaká čidla navíc nebo jiná řídicí jednotka atd. Děkuji předem za informace a zkušenosti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Panel palubního PC
PříspěvekNapsal: ned 06. črc 2014 20:26:34 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 17. říj 2009 16:11:08
Příspěvky: 6758
Bydliště: Kolín
teoreticky jde zalezi jaky to ma zezadu konektor

_________________
bejvávalo: C4 1.4i > Felicia 1.3 GLXi > Saxo 1.0i > Saxo 1.4i

současnost: Velké auto pro velké kluky (vlastně teď už holky :-) )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Panel palubního PC
PříspěvekNapsal: stř 09. črc 2014 9:19:01 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 14. lis 2010 21:14:08
Příspěvky: 417
Bydliště: střední Čechy
Pokud budou stejné konektory, což asi ano (a v řj napinované příslušné piny, což to asi taky), čeká Tě ještě přes Lexii/Diagbox povolit v BSI funkce PPC a v displeji změnit VIN, neboť je to stejně jako rádio zabezpečeno zapsaným vin v paměti (aby se nemusel stále při odpojování baterky zapisovat bezp. Kod a je to u displeje ppc a barevné obrazovky pro navigaci. Jen u hodin ne. Pokud bys kupoval nový displej, tak se k tomu musí vin dopsat a displej přijde naprogramovaný, ze staršího auta to budeš muset přeprogramovat.

_________________
XeMo Berline SX “exclusive“ 2,1TD rv. 99 “Silver Shadow“ :-P
XeMo Berline Exclusive 3.0 V6 12V r.v. 95 "Deep Blue"
GS Confort Berline 1015 ccm rv.72 “Pekáč“ (probíhá renovace) :-P
Kdo se moc ptá, málo googlí. :-P


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Panel palubního PC
PříspěvekNapsal: stř 09. črc 2014 10:47:33 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 17. říj 2009 16:11:08
Příspěvky: 6758
Bydliště: Kolín
display a VIN?
sice na C4 ale fungovali vzdy a hned

s temi konektory C3 jen hodiny a teplomer mel jiny konektor nez PP

_________________
bejvávalo: C4 1.4i > Felicia 1.3 GLXi > Saxo 1.0i > Saxo 1.4i

současnost: Velké auto pro velké kluky (vlastně teď už holky :-) )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Panel palubního PC
PříspěvekNapsal: stř 09. črc 2014 11:27:13 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 14. lis 2010 21:14:08
Příspěvky: 417
Bydliště: střední Čechy
Když jsem dělal v Citroenu a bylo třeba objednat rozbitý displej na C5 I a fl., tak u objednávky bylo třeba uvést VIN, jinak ten displej prý v autě nefachal (slova kolegy elektrikáře). Je pravda, že jsem to osobně nikdy nezkoušel měnit a přeprogramovávat, takže to není má zkušenost a VIN se s objednávkou posílalo z nějakého prozaičtějšího důvodu...

_________________
XeMo Berline SX “exclusive“ 2,1TD rv. 99 “Silver Shadow“ :-P
XeMo Berline Exclusive 3.0 V6 12V r.v. 95 "Deep Blue"
GS Confort Berline 1015 ccm rv.72 “Pekáč“ (probíhá renovace) :-P
Kdo se moc ptá, málo googlí. :-P


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Panel palubního PC
PříspěvekNapsal: stř 09. črc 2014 11:51:18 
Offline

Registrován: ned 06. črc 2014 20:12:13
Příspěvky: 3
Děkuji Vám za rady, ale po prověření v Carling Citroen Brno podle VIN to nelze: "Není možné. Pro funkčnost vícefunkčního displeje musí vozidlo mít namontované autorádio s označením RT3 a příslušnou kabeláž palubní desky." Takže mám smůlu a manželka se bude muset obejít bez ukazatele spotřeby...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Panel palubního PC
PříspěvekNapsal: stř 09. črc 2014 12:51:40 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 17. říj 2009 16:11:08
Příspěvky: 6758
Bydliště: Kolín
spatne si jim formuloval dotaz
RT3 je navigace s malym monochrom nebo velkym barevnym display
pokud je ve voze original radio RD3 nebo RD4 mohl by jit display dodelat

_________________
bejvávalo: C4 1.4i > Felicia 1.3 GLXi > Saxo 1.0i > Saxo 1.4i

současnost: Velké auto pro velké kluky (vlastně teď už holky :-) )


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Panel palubního PC
PříspěvekNapsal: stř 09. črc 2014 13:48:56 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 14. lis 2010 21:14:08
Příspěvky: 417
Bydliště: střední Čechy
Mě se to s tim radiem taky nezdá, jediný co, dejme tomu ten kabelový svazek, ale pokud nebude rádio, akorát se na displeji nebudou zobrazovat stanice.

EDIT: Když ale koukám do dílů, tam se svazky liší akorát na RT3, nonRT3 a nav s velkým displejem a Windows CE.

Pak jsou tam pro nonRT3 ještě možnosti kombinací navi, monochrom nebo barev. displej, el.okna vzadu, zadní stěrač, atd., ale o PPC se tam,nepíše, tedy by to mohlo sedět...

_________________
XeMo Berline SX “exclusive“ 2,1TD rv. 99 “Silver Shadow“ :-P
XeMo Berline Exclusive 3.0 V6 12V r.v. 95 "Deep Blue"
GS Confort Berline 1015 ccm rv.72 “Pekáč“ (probíhá renovace) :-P
Kdo se moc ptá, málo googlí. :-P


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Panel palubního PC
PříspěvekNapsal: stř 09. črc 2014 14:18:16 
Offline

Registrován: ned 06. črc 2014 20:12:13
Příspěvky: 3
Tak originál rádio tam není. Buďto to risknu,koupím ten bazarový display a budu doufat v pasující konektory a natažený kabel, nebo se na to vykašlu...Předpokládal jsem,že to bude jako u Peugeota 406,který má natahané kabely a pokud něco ve výbavě není, konektor s kablem je pod nějakou krytkou...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Panel palubního PC
PříspěvekNapsal: stř 09. črc 2014 17:18:19 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 14. lis 2010 21:14:08
Příspěvky: 417
Bydliště: střední Čechy
Tohle se dost liší. Já u Xa jsem to měl taky tak, teď u XM jen u něčeho... Obecně ale u PSA +- platí, že auta konstrukčního stáří/faceliftu do 95 mívají natáhnuto na veškerou výbavu, i tu, která v autě není, do konstrukčního stáří/fl +- 2000 jak u čeho a jak u kterého modelu, tedy např. pokud mělo auto vyhřívání sedaček vpředu, natahalo se na všechny, pokud jen airbagy, natahalo se jen na airbagy atd. a od cca 2000 - 2001 výš se tahalo obvykle jen na to, co dané auto obsahovalo, tedy bylo i milion druhů kabelových svazků...

_________________
XeMo Berline SX “exclusive“ 2,1TD rv. 99 “Silver Shadow“ :-P
XeMo Berline Exclusive 3.0 V6 12V r.v. 95 "Deep Blue"
GS Confort Berline 1015 ccm rv.72 “Pekáč“ (probíhá renovace) :-P
Kdo se moc ptá, málo googlí. :-P


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Panel palubního PC
PříspěvekNapsal: stř 09. črc 2014 18:57:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 17. říj 2009 16:11:08
Příspěvky: 6758
Bydliště: Kolín
to mi povidej ted jen do motoroveho prostoru na TPCA je cca 30 svazku

_________________
bejvávalo: C4 1.4i > Felicia 1.3 GLXi > Saxo 1.0i > Saxo 1.4i

současnost: Velké auto pro velké kluky (vlastně teď už holky :-) )


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz