Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - nefunguje ventilator
Právě je pát 15. lis 2024 9:30:23

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: nefunguje ventilator
PříspěvekNapsal: stř 13. led 2010 11:49:44 

rozmyslam, ze pojdem asi na diagnostiku, lebo potrebujem aj tak doplnit, resp. asi vymenit aditivum FAPu a tam to musi ist aj tak na pocitac. Len neviem, ci robia automaticky po vymene diagnostiku, alebo ako to funguje.
A ci mi vlastne na diagnostike vedia zistit pravu pricinu, alebo len okruh problemu? hmm?

Pozeram aj ja na tu schemu na service.citroen.com, vyzera, ze tam je ten modul ovladania, len ci to je ono a ci by mi to vobec diagnostika zistila, to prave neviem.

Nemusim ist priamo do citroen servisu, ved ani nechodim, mam kamosa, co mi co to opravi a on ma zasa kamosa priamo v citroene, takze to mam zatial len take informacie cez neho. Takze chcem prist na pravu pricinu a potom budem hladat co najlacnejsie riesenie.

No zacina ma to stvat, ked si vezmem ze mam "skoro nove" auto a uz mi zacinaju odchadzat drahe suciastky. Ked si spomeniem na mojho stareho, teraz uz asi 15 rocneho golfa, ak este niekde beha, kde sice vselico poodchadzalo ale kurenie slapalo jak hodinky :D

PříspěvekNapsal: stř 13. led 2010 12:14:35 

Jo to je daň za neustálé vylepšování a dávání složité elektroniky i tam kde by být nemusela, když je to už léty ověřené že něco funguje tak jak má. Ovšem kdo z výrobců má dnes zájem na tom aby auto vydrželo léta bez nutnosti investování. To by zkrachovali! A je úplně jedno jakou značku si člověk koupí. :o

PříspěvekNapsal: stř 13. led 2010 13:16:12 

po doplneni aditiva do FAP musi auto na pocitac, neviem uz presne preco ale ma to suvis s tou hladinou aditiva, ono ked ti to teraz hlasi ze mas malo a sam by si to doplnil tak sice je vsetko ok, ale PC by ti asi stale hlasil, ze je malo aditiva. takze cez PC to nejak vyresetuju alebo take nieco. mam skusenost ze co im nepovies aby spravili tak to nespravia z vlastnej vole. mozno kde ako .. ale ja mam zatial take skusenosti. sem tam sa mi stalo, ze aj ked som im to vyslovene povedal ze to a to chcem este spravit, bolo to aj na papieri a aj tak nic.

myslim, ze diagnostika ti neodhali pricinu toho preco nejde vetrak, ani nezisti ktora suciastka je zla. ak tam ten regulator je, dovolim si tvrdit ze na 99% je on pricinou nefungujuceho vetraku. mna vysiel ten regulator 100euro. nemalo by to byt narocne na vymenu takze praca by nemala byt draha. pripadne ak mas toho znameho, skus zistit kde sa ten regulator nachadza, vyber ho von a skontroluj vykonove tranzistory ci nie su odpalene. hned budes vediet na com si :) regulator spoznas podla velkeho hlinikoveho chladica, ktory je na tych tranzistoroch nalepeny.

hmm moj citronik ma 6rokov, 92tis km a menil som uz regulator ventilatoru, motoreduktor klapky, silentbloky ramien, capy ramien, komplet brzdy, komplet tlmice + pruziny, na novy rok mi prdla spojka... je ale pravda, ze auto velmi nesetrim a uzilo si rozny teren, a aj nejake tie amaterske rally :)

jps: je to tak, k tomu neni co dodat. kde su tie casy ked si si kupil auto, sadol a vozil sa. skoro ziadna elektronika, cista mechanika, ktora aj ked sa pokazila bola 100x jednoduchsia na opravu ako tieto pretechnizovane auta sucasnosti. mam tiez vela veci v elektrike v aute, ale mam z toho niekedy len obavy ze sa to moze vsetko posrat. uz len take stahovanie okien, no stiahnem okno, nech sa vtedy pokazi motorcek a som nahraty. necham auto s otvorenym oknom? :)

Citroen C3 1.6 16V Exclusive, podvozok Koni Sport -30mm, nastavitelna tuhost, brzdy predne CTF group N + Ferodo DS2500, brzdy zadne ATE + ATE, pancierove brzdove hadicky Goodridge, Green filter, Denso Iridium sviecky...

Citroen Saxo VTS 1.6 16V

PříspěvekNapsal: pát 29. led 2010 18:43:25 

Ja som mal tiez ten problem vcera a chlopy sa pletece. Viete kto vyraba tote fukare.... ta Valeo....domyslite si...

Treba len zaizolovat kabel ku ventilatoru a bude to ok....kua treba Vysoku skolu nato Valeo.... ;)

PříspěvekNapsal: sob 30. led 2010 11:01:52 

a1843 píše:
Ja som mal tiez ten problem vcera a chlopy sa pletece. Viete kto vyraba tote fukare.... ta Valeo....domyslite si...

Treba len zaizolovat kabel ku ventilatoru a bude to ok....kua treba Vysoku skolu nato Valeo.... ;)

Mne to rozoberal kamos a zda sa, ze fuker je v poriadku, napojil mi zatial provizorne tlacitko, ktorym ho zapnem ale len na plno fuka, ale hlavne, ze fuka :) A vybral som ten regulator (modul ovladania) a neviem ako teraz zistim, ci je zly lebo na pohlad je ok. Nerozoberal som ho zatial lebo neviem ci to potom dostanem naspat. Je to na obrazku cislo 2:
Obrázek

Hovoril, ze bude najskor chyba v nom. Ale rozmyslam, ze s nim preberiem este tvoju variantu s tym zaizolovanim kabla :) Aj ked neviem, ci uz to tak nahodou neskusal, ked mi nakoniec urobil taketo provizorne riesenie.

Hmm neviete nahodou niekto co by asi stal ten modulator, ak by bol naozaj chybny? Cislo produktu je 6441.S7, ale neviem to nikde v ponuke nahradnych dielov a suciastok najst :(

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]