Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Klima - Sahary
Právě je pát 01. lis 2024 1:53:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Klima - Sahary
PříspěvekNapsal: pát 11. čer 2010 21:13:05 

Zdravím Vás,

před rokem jsem si nechal opravit špatné ložisko na kompresoru klimy a novou náplň klimy. Bylo mi řečeno, že už můj kompresor není nic moc a že nedává tlaky, které by měl, zejm. v nízkých otáčkách. Klima nyní chladí dobře, ale od tohoto zákroku se po zapnutí klimy během chvilky rozběhnou sahary na plný výkon, což je pořádnej hluk. Když je teplota nižší, tak se někdy samy vypnou nebo po vytočení kolem 3 tis. otáček. Bylo mi řečeno, že je to právě tím horším kompresorem, který to již tak neutlačí. Jelikož se mi jej nechce měnit, neboť to chladí dobře, chci se dotázat, zda je možné nějak jednoduše vyřadit funkci chodu sahar na plný výkon (nikoliv ten pomalý chod, ten zachovat u klimy) jen z důvodu klimy? To znamená, aby neběžely na plný výkon (poloviční zachovat) jen z důvodu, že se nedostatečně chladí klima chladič, ovšem pokud by se hřál motor (což se tedy moc neděje), tak aby samozřejmě seply i na plný výkon. Doufám, že je to srozumitelné. Vadí mi někam přijet nebo i po městě a auto hučí jak turbíny temelínu, přitom teploty vody je 80 stupňů. Jedná se o X 2 Hdi, 2000.

Díky

Předmět příspěvku: Re: Klima - Sahary
PříspěvekNapsal: pon 14. čer 2010 17:11:41 

To se mi zdá jako blbost co Ti říkal. Když by kompresor dával blbý tlaky, tak by klima právě špatně chladila a né dobře. Spíš bych to tipl na blbě naplněnou klimu a to tak, že jsou nevyrovnané tlaky v primární a sekundární větvy klimy.

Dělalo mi to něco podobnýho, když jsme měl klimu špatně naplněnou, po znovu napojení, ale tentokrát už na pořádnou mašinu to hned šlo vidět na budíkách jak jsou obě větve nevyrovnané na tlaku. Po odebrání chladiva tam bylo přesně to co tam mělo být a to 830gramů a přesto klima chladila špatně, nad 30 stupnů to prdělo jak parník a sahary se spínaly na vyšší rychlost, po znovu naplnění a vyrovnání tlaků vše funguje jak má. Teplota 35 nad nulou za jízdy sahary na první stupen jen na křižovatkách ve městě se občas seply na plnou rychlost, ale to max na 20-30 sekund.

Diag - Lexia3/PeugeotPlanet2000

PříspěvekNapsal: čtv 17. čer 2010 17:59:26 

Tak já zkusím zajet ještě někam jinam na kontrolu, chladí to pěkně, jen ty sahary. Parník se taky jednou ozval.

PříspěvekNapsal: čtv 17. čer 2010 22:29:47 

To je ulpne normalni funkce sahar. A bud v klidu, nejsi jedinej, komu takto jedou, skoro bych rekl, ze to je valna vetsina uzivatelu klimatizace. No, nevim jestli jako furt, nebo jen proste kdyz je to potreba, nicmene je to cas od casu slyset. Nejsem odbornik, nicmene, proto aby ti z vydechu ventilace ficel vzduch o -3stupnich tak je na druhy strane potreba hodne chladit - jinak by to nefungovalo.

V XM mi to spina samozrejme taky na plnej vykon, ale co jsem tak vypozoroval, tak to neni pokazdy. Zrejme si ty rychlosti urcuje sama RJ klimatizace, nebo jinej regulacni clen

Ale zacal bych kontrolou kondice klimatizace nekde jinde...

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]