Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - aktivace cd changeru
Právě je stř 27. lis 2024 0:08:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: aktivace cd changeru
PříspěvekNapsal: úte 01. led 2013 17:51:05 

Zdravim citroenaky, jsem trochu novacek, vlastnim Xsaru Picasso rocnik 2003 a mam hned par otazecek, ktere me na mem picassu trochu rozciluji.
Chtel bych aktivovat CD changer v autoradiu, ktere je original. Tlacitko u radia na changer je, ale po jeho stisknuti se nic nestane. Changer mam, zkusil jsem ho zapojit, ale nic se nezmenilo, stale nejde. Takze otazka, kdo dokaze (nejlepe ve strednich / vychodnich cechach) aktivovat CD changer? Jenom bych chtel jeste dodat, ze auto jsem koupil bez key code karty, ktera je pry pro aktivaci potreba, takze bych potreboval zjistit i tohle cislo... VIN je VF7CH6FZC39482892.
A druha vec - minuly tyden jsem zjistil, ze mam trochu uvolnenou loketni operku u ridice, po blizsim prozkoumani, jsem zjistil, ze se utrhl svar, kterym je operka pridelana ke kostre sedacky. Mam znameho, ktery svari, takze to bych si dokazal zaridit, ale at to zkousim jak to zkousim, nedari se mi sundat polstrovani na te strane sedacky tak, aby se to dalo svarit. Mate s tim nekdo zkusenosti? Sundaval jste nekdo potahy ze sedacky?
Diky za trpelivost s novackem a diky za jakoukoliv radu.

Předmět příspěvku: Re: aktivace cd changeru
PříspěvekNapsal: stř 02. led 2013 12:06:42 

Doplněný postup od picasso
Takže postup:
- Vysunout opěrku hlavy a vytáhnout plastové vložky ze zádové opěrky, sklopit opěradlo sedačky směrem k sedáku a potom celou sedačku posunout kupředu, tak aby byl snadný přístup k AIRBAGu přes otevřené dveře spolujezdce;
Rozdělat silonový špagátek spojený systémem elektrikářské stahovací pásky. Takže jde rozpojit a zase stáhnout. Sedák a zádová opěrka je myslím dohromady vzadu dole zkombinována dohromady. Po sundání loketní opěrky stáhnout plast z plechového držáku, který je přivařen na kostře sedačky, protože přidržuje potah u kostry.
- Demontovat stoleček ze zadní části sedačky (2x šroub torx);
- Trubkovým klíčem č. 10 (šroub M6) demontovat matici AIRBAGu skrytou pod potahem sedačky. Matice je v dolní části AIRBAGu. K vyšroubování matice jsem využil otvor v potahu sedačky po demontáži stolečku. Mě se však jedním otvorem ruka nepodařila prostrčit, proto jsem otvory propojil prostřižením potahu. Pak vyšroubovat matici bylo jednoduché a rychlé.
- AIRBAG vysunout ven. V horní části AIRBAGu je nasouvací bajonet. AIRBAG se musí vysunout spodkem a posunout vzhůru.
- Po vysunutí jsem odpojil konektor AIRBAGu (předpružený plech, který má na konci zámek. Tenký šroubovák to jednoduše vyřeší), nebo kabel rozpojit v konektoru pod sedačkou a poté vytáhnout - neprováděl jsem.
Zpětná montáž je v opačném pořadí.

PříspěvekNapsal: stř 02. led 2013 18:34:02 

Diky moc, o vikendu to zkusim krok za krokem a dam vedet, zkusim i neco vyfotit a hodit sem, treba to nekomu taky pomuze.
S tim changerem mi nikdo neporadi? Copak je tam nejaky zadrhel?

PříspěvekNapsal: stř 02. led 2013 18:45:49 

Zkus se obrátit na Venu garažmistra, který to tu moderuje ten má diagnostiku a je někde kousek od práglu.

PříspěvekNapsal: stř 02. led 2013 21:17:30 

najprv si musis sw changer aktivovat v bsi , a az potom ti pojde aj hw....cize za niekym na diag...

PříspěvekNapsal: stř 02. led 2013 22:37:30 

karbo píše:
Takze otazka, kdo dokaze (nejlepe ve strednich / vychodnich cechach) aktivovat CD changer? Jenom bych chtel jeste dodat, ze auto jsem koupil bez key code karty, ktera je pry pro aktivaci potreba, takze bych potreboval zjistit i tohle cislo...

Jenom aby nedoslo k mylce, toto vim, ale shanim kontakt na nekoho, kdo to umi... predpokladam, ze to nebude umet kazdy s diagnostikou... ve strednich/vychodnich cechach... kdyby mel nekdo zkusenost, asi by to pomohlo...

PříspěvekNapsal: stř 02. led 2013 23:47:15 

Neboj se. Ten,na koho jsi byl odkazován,tak ten to umí. Vlastní zkušenost. Mě Véna měnič aktivoval. Jinak tohle umí každý,kdo má diagnostiku.

www.xsara.cz

PříspěvekNapsal: čtv 28. úno 2013 20:18:39 

Mam lama otazku. Proc jse musi changer aktivovat diagnostikou ? To je nejak propojeno ?

PříspěvekNapsal: pát 01. bře 2013 16:30:28 

Prostě to musíš v počítači "odkliknout".

PříspěvekNapsal: pát 01. bře 2013 19:34:32 

[quote="martan01"][/quote]
aby si tomu kus porozumel........kazde zariadenie v aute ma svoju samostatnu riad. jednotku....na kazdu cinnost je jedna......napr, motor -ecu , interier - bsi , abs , airbag , pristrojovka , klima , okna ,tazne, tempomat atd......dokopy v super b je ich 36.......oni o sebe vedia...ukazu sa na zbernici , len aby zacali aj medzi sebou komunikovat musia byt aktivovane....ked to tak nie je mozes popripajat vsetko co chces , ale nic sa diat nebude....v opacnom pripade , ked nieco aktivne odpojit mas hned chybove hlasenie.......si uz kus v obraze....

PříspěvekNapsal: sob 08. čer 2013 20:48:22 

Mám trochu související dotaz. Přemýšlím také o changeru, jaký tam vůbec má přijít?
Nebo by se vyplatilo pořídit ten externí HDD co se tváří jako changer a přehrává MP3?

PříspěvekNapsal: sob 08. čer 2013 20:58:19 

Vena to zvladne
changer je potreba original tusim ze Clarion,
aktivace se dela protoze to komunikuje na CAN zbernici (pocitacovy protokol)
nejaky HDD prehravac by mozna sel ale chtelo by to vedet znacku a jak komunikuje :lol:

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: sob 08. čer 2013 21:51:40 

Vím, že se musí povolit.
Měl jsem na mysli nějaký takovýhle kečkemét. Mán takový pocit, že něco takovýho nabízeli přímo i u Citroenu.
Na ten changer jsem se ptal kvůli tomu co mám hledat na Aukru? :-D
Ještě jedna otázka. Changer má být pod spolujezdcovou sedačkou? Je tam kabeláž připravená, nebo se musí tahat?

PříspěvekNapsal: sob 08. čer 2013 22:15:06 

tahle blbost se tvari jak CD changer, takze aktivace uplne stejna
jinac vetsinou byva pod sedackou zalezi na modelu auta, kabel tam na 99,9% nebyva

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: ned 09. čer 2013 17:01:25 

Máme v hrbatý čtečku karet ze Stualarmu. Tváří se přesně,jak píše Lukáš. A aktivuje se stejně,jakoCD měnič. Máme to to v provozu druhým rokem a jsme spokojený.
CD měnič se dával do kapsy v kufru na levé straně. Kabel se dával sólo,při instalaci měniče. Není součástí klasické instalace. CD měnič jsem taky skoro rok sháněl. A když ho někdo nabízí,tak je cena docela vysoká a nebo je bez kabelu,který se skoro snad nedá sehnat.

www.xsara.cz

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]