Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - zdochinanie na volnobeh
Právě je úte 26. lis 2024 12:48:25

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: zdochinanie na volnobeh
PříspěvekNapsal: stř 06. led 2010 19:47:14 

Zdravim. mam jeden problem s Picassom benzin 1,6i 2006. Stalo sa mi to uz druhykrat. Zavada je ze ked vyradim na neutral tak motor zdochne. Nastartopvat ide ale nechce ist do otacok a nemozem naplno pustit spojku lebo zasa zdochne. Staneto z nicoho nic (prvy krat v lete a teraz v zime pri parkovani)

Dnes som mal problem, ze bol sneh a potreboval som mat otacky v snehu a tak mi to asi 20 krat zdochlo kym som zaparkoval. Myslel som ze to prejde po vychladnuti (asi 4 hodiny) ale zavada trvala dalej. Po asi prejdeni 1 km to odrazu prestalo a auto uz nezdochynalo a klasicky zrychlovalo.

Po prvej zavade som bol aj v servise ale v logu nic nevideli, na poslednej servisnej prehliadke mi menili, sviecky, filtre a pod.

Zajtra s tym pojdem zas do servisu ale neviem ci nieco zistia lebo na paneli mi to ani raz nehodilo chybovu hlasku.

Nestalo sa to aj vam niekedy?

P.S. auto ma asi 90000 km

vdaka za pomoc

Martin

Předmět příspěvku: Re: zdochinanie na volnobeh
PříspěvekNapsal: ned 10. led 2010 14:10:08 

Pokud benzínový motor zdechne při vyřazení, bývá závada často způspbená vádným nebo zaneseným krokovým motorkem, zkusil bych v servisu říct aby ho vyčistili, velice často to pomůže.

PříspěvekNapsal: úte 12. led 2010 13:15:25 

no na diagnotike to tento krat povedalo dake teplotne cidlo, tak som ho dal vymenit a vycisti skrtiacu klapku a ztail to nerobi. I ked pre zmenu mi vyhlasilo Battery charhe fault pocas jadzy. po vypnuti motora a opatovnom nastarovani to islo v pohode. Tak asi odchadza baterka

PříspěvekNapsal: pát 20. led 2012 10:19:33 

otvaram zasa emu lebo ako som dufal tak problem sa nevyriesil

stalo sa mi to opat 2 krat -raz v lete a teraz v zime. Vzdy sa to stalo pri jazde do kopca za kamionom alebo pod kde chvilami isiel motor v nizsich otackach.
pocas jazdy pomoze aby som pustil klimu resp kurenie aby sa zapol kompresor a trochu to dvihlo otacky
nepomoze ani 3 dnove stanie na mieste.
pocas dlhsej jazdy sa to vzdy nakoniec dostane do normalu len kym je studeny motor tak sa mi zda ze pri rozbiehani to ma potom prilis vysoku spotrebu. Pri cca 30 az 50 km=h ukazuje 12 az 15L
Bol s tym uz aj v autorizovaniom servise a aj v neznackovom kamaratskom ale nikde to nevykazuje ziadnu chybu a nikto sa snim nestretol.
medzitym som uz menil aj lambda sondy ale ani to nepomohlo.

Nastastie ma to zatial nenechalo nikde stat ale vzdy mam obavy ked idem niekde na hory ci tam neostanem trcat.

nemali ste niekto podobny problem?

PříspěvekNapsal: čtv 09. úno 2012 7:02:25 

Zavolej sem: http://www.hetcl.cz/index.php?id1=2&id2=6, vždy mě ochotně poradil, znám lidi, kteří narvali balík do auta a závada nebyla odstraněna, až teprve tento pán jim pomohl. I když museli jet třeba přes půl republiky k němu do servisu.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]