Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Jízdní kola
Právě je ned 24. lis 2024 1:30:57

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jízdní kola
PříspěvekNapsal: sob 19. kvě 2012 17:31:03 

Zdravím.
Kde vozíte jízdní kola když jedete na dovolenou.
Přemýšlela jsem o držáku na 5 dveře. Máte někdo nějakou zkušenost.
Prosím o radu s koupí.

Předmět příspěvku: Re: Jízdní kola
PříspěvekNapsal: sob 19. kvě 2012 18:10:24 

klasicky na střeše auta. ale už jsem taky uvažoval o buď na tažné držák nebo na ty pátý dveře. přece jen to dávat na střechu picassa nic moc. ale dá se. takže bych taky uvítal případné zkušenosti na ty pátý dvěře. dík ;)

PříspěvekNapsal: ned 20. kvě 2012 0:43:12 

Raz som bol pri montáži držiaku na piate dvere a bola to hrôza! Nebolo to na Picasse, ale toje fuk, princíp je rovnaký. Než sme to poriadne upevnili, tak by som na tom bicykli prišiel do ciela bez auta. A aj potom som akosi nemal dôveru k upevneniu. Bolo to blízko plechu a skla, hrozilo poškodenie laku bicyklom, ja by som to nechcel ani zadarmo.
Na strechu je to klasika, vyskúšané, v pohode. Problém je výška, Picasso je vysoké, nakladá sa to nepohodlne. Ja by som zvolil jedine možnosť nosiča na ťažné zariadenie so sklápacím mechanizmom. To mám tiež odskúšané (Thule). Dobrá manipulácia, jednoduché pripnutie. Mínus je v nutnosti prehodiť evidenčnú tabuľku na nosič. A samozrejme to obnáša nutnosť mať namontované ťažné zariadenie :D

PříspěvekNapsal: sob 02. čer 2012 21:06:44 

na taznem zarizeni, protoze na strechu by to manzelka nedostala

sice to nevypada nijak valne, ale uz to mam na 3 aute a stale bez problemu, thuler je drahy jak prase ale tohle je za 4tis (na 4kola nesklopne)
a kdyz to slozis do auta neni to nijak velka krabicka!
Kód:
http://www.tmk.cz/

PříspěvekNapsal: úte 05. čer 2012 8:48:06 

Nemám kouli ani příčníky a proto jsem na inzerát koupil nosič na páté dveře. Musím konstatovat že nemá chybu, váha 3kg (hliník), první montáž asi 15 min., druhá 3 min. Pravdou je že pokud se naloží tři kola, u toho nejblíže kastli je třeba fixovat přední kolo k vidlici (je to ta závěsná varianta, tedy bez spodních ližin), ale to je to nejmenší. Pokud držákem zacloumám, rozkývám celé auto, ale jinak se nic ani nehne. O poškození kastle nemůže být při správném uchycení ani řeči. Závěr? Měl jsem z toho obavu, obzvláště z toho uchycení popruhy, ale teď jsem maximálně spokojenej.

PříspěvekNapsal: úte 05. čer 2012 9:28:22 

Vieš dať foto toho držiaku? Názov a podobne, prípadne rovno web na predajcov eshop?

PříspěvekNapsal: čtv 14. čer 2012 14:08:34 

to marcel:

Držák mi teď leží v garáži, to je fotka na nic. O víkendu asi pojedem na kola, tak bych to vyfotil na autě. Kupoval jsem ho na inzerát, ale zkusím se podívat po e-shopech a když ho najdu, dám sem odkaz.

edit:

Tak jsem našel tohle:
http://www.spoilercentrum.cz/eshop/prod ... on/foto/1/
Te můj se jmenuje Verona, ale nikde na netu není, asi bude z dovozu a k tomu nějaký noname. Nicméně je taky hliníkový a vypadá skoro stejně. Z fotky není jasné že čtyři opěrné body (na každé tyči dva) tvoří masivní plastové bloky které se nahoře opřou o sklo a dole o plech mezi sklem a značkou, tudíž se nic nepoškodí.

PříspěvekNapsal: ned 01. črc 2012 19:58:08 

Omlouvám se za zpoždění, vyrazili jsme na kola až dnes.
http://masor68.rajce.idnes.cz/ND_Laguna_1
V tom vedru jsem úplně zapomněl vyfotit uchycení dvou kol, ale i to se obešlo bez problémů.

PříspěvekNapsal: čtv 05. črc 2012 19:39:53 

včera jsem zahlídl picasso s držákem kol na pátých dveřích. vypadalo to docela pěkně
Obrázek
jen jse to zachytil trošku později, proto to není zblízka. jel docela rychle, takže to tam drží v poho

PříspěvekNapsal: čtv 12. črc 2012 13:42:18 

Jo, drží to fakt skvěle. O víkendu jsem s kolama najel 300km. Nejel jsem teda víc jak 100km/h, ale nemusel jsem ani dotahovat.
Obrázek
Obrázek

Požívám navíc 4 gumicuky a 2 ty pidi stahovací pásky na posichrování a fixaci kol proti protáčení - když jsem to neudělal, jedno se roztočilo jak větrník. Po sundání byly pod jedním opěrným blokem ma plechu jemné škrábance, asi jsem neočistil dosedací plochu. Trocha černého Simonizu to spravila.

A ještě dodatek - to vnější kolo je kamarádky, jako všechna dámská nemá standardní rám, tak jsem musel za bratru 600Kč dokoupit takovou rozpěrnou tyč plnící funkci falešného rámu, jinak by to její kolo trčelo hodně nad střechu - vyzkoušeno, hrůůůza...

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]