Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Prosím o pomoc...
Právě je sob 23. lis 2024 15:52:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Prosím o pomoc...
PříspěvekNapsal: sob 27. lis 2010 9:49:27 

Mám problém asi s elektrikou ohledně ventilátorů...topení topí, klima chladí...:) jenže nefouká nic... i když dám ventilátor naplno, tak se nic neděje. v servisu mi řekli, že je špatný celý ovládací panel(mám digitální). koupila jsem tedy nový a nic. panelem to teda asi nebylo... nevíte někdo, čím to může být??? divný je, že vyhřívání zadního skla funguje, ale přední nic. Poraďte prosím...

Předmět příspěvku: Re: Prosím o pomoc...
PříspěvekNapsal: sob 27. lis 2010 19:19:03 

Fakt nechci dělat chytrého, ale na tomhle případě je vidět že si stojí za to prostudovat forum než se jen spoléhat na servis kde ,,poradí,, koupit si novou a docela drahou součástku přičemž ve finále se zjistí že: ,,hmm, tak tím to nebylo,,
Takže za prvé je potřeba zkontrolovat spínací skříňku, pokud je v pořádku tak druhá možnost je ovládání otáček ventilátoru - ventilátor se ale musí vymontovat, je to na něm

viewtopic.php?f=8&t=1680&hilit=ventil%C3%A1tor

PříspěvekNapsal: ned 28. lis 2010 9:56:29 

Jj, díky moc za radu, takže asi bude lepší najít autoelektrikáře a nechat to zkontrolovat. Myslela jsem si, že v servise by to měli vědět :roll: , jak vidím, tak spoléhat na ně nemám díky moc za pomoc. Jinak kdyby jste o někom věděl...prodám ten panel za 1000kč... tak kdyby náhodou, klidně se ozvěte...

PříspěvekNapsal: pon 29. lis 2010 8:21:59 

podla mna to bude regulator ventilatoru. mal som to iste na C3. panel fungoval, dali sa menit hodnoty ale ventilator nesiel. oprava za cca 100korun, treba vymenit vykonovy tranzistor v tom regulatore. typ si uz presne nepamatam ale da sa to lahko zistit. komplet novy diel stoji okolo 100 euro.

Citroen C3 1.6 16V Exclusive, podvozok Koni Sport -30mm, nastavitelna tuhost, brzdy predne CTF group N + Ferodo DS2500, brzdy zadne ATE + ATE, pancierove brzdove hadicky Goodridge, Green filter, Denso Iridium sviecky...

Citroen Saxo VTS 1.6 16V

PříspěvekNapsal: úte 30. lis 2010 8:18:17 

Tak je to chyba ve ventilátoru topení, odešel tam nějakej odpor, je to taková podkova...prý tadyta věc hodně často odchází... dělá tu součástku bosch, jenže jsem oblítala celý přerov a nikde to nemůžou sehnat. tak mi ais nezbyde než koupit celý ventilátor... :roll: ale díky za rady, na servis už nedám. příště rovnou sem... :lol:

PříspěvekNapsal: stř 08. pro 2010 12:04:27 

Lucie,přesně to co popisuješ jsem měl také,na panelu se dali pěpínat funkce,ale nic se nedělo.
Byla to vypálená spínací skřínka.

PříspěvekNapsal: ned 26. pro 2010 0:00:37 

Lucie,přesně to co popisuješ jsem měl i já na panelu se dali přepínat funkce,ale nic se nedělo. Nakonec jsem musel vyměnit ventilátor v kabině nešly regulovat otáčky, ale když jsem ho zapojil na přímo tak jel na plno. Vypálenou spínací skříňku jsem vyloučil, protože tu mám přepojenou, přes relé, abych předešel vypálení.

PříspěvekNapsal: ned 26. pro 2010 11:06:19 

Jestli je vypálená jen „spínací skříňka” poznáš když propojíš v pojistkové skříňce třeba 39 a 24. Vetilátor by měl běžět normálně, pokud ne, je v háji regulátor tzn. vyměnit celý ventilátor .

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]