Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Rozpadlý plast na měrce oleje
Právě je stř 27. lis 2024 14:58:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Rozpadlý plast na měrce oleje
PříspěvekNapsal: stř 07. dub 2010 17:18:08 

Radek píše:
Jenže tato veselá historka z natáčení funguje. :lol:
Nevím určitě :?: , jestli to bylo hned na první nádech :o ,
ale jisté je, že se to povedlo. Člověk se musí nadechnout :o trochu víc, než když sfoukává :idea: , foukne přímo :arrow: do hrdla a při tom ho utěsní dlaní. Pak ten zmíněný :o . Je možné, že se při tom rty lence otřete o zbytky oleje, není to nic příjemného, ale dá se to vydržet :? . Slabším povahám se z toho možná udělá zle :oops: . Každopádně bych doporučoval ochranné pomůcky :geek: . Někdy olej ulpí i na bradě :ugeek: nebo dokonce vystříkne do očí 8-) a když měrka vyletí otvorem moc prudce, člověk se lekne a možná, že si udělá boule o otevřenou kapotu :evil:. Rozhodně doporučuji si po té vyčistit alespoň zuby. :mrgreen:
Každopádně, úspěch celé akce závisí na míře odhodlání :roll:
Zdá se někomu, že mám velký voči :shock: ? Vyzkoušejte a uvidíte.
Jak jsem říkal, pořádně :o , nechlámat se :lol: , nebo vám zaskočí a věřit, přátelé, hlavně věřit.

;)

No Radku, tolik smajlíků jsem u Tebe ještě neviděl :lol:

PříspěvekNapsal: pát 07. kvě 2010 1:11:54 

Koukal jsem, že mi ten plastík taky praská.Raději ho oloupu hned, než abych potom musel foukat, nerad foukám 8-)

PříspěvekNapsal: pát 07. kvě 2010 8:41:15 

Hoši, nebojte se foukání. Stačí, když se nadmete pýchou při pohledu na ty vaše krasavce, no a pak už jen tu pýchu vypustíte tím !správným otvorem! do toho !správného otvoru!.

Foukání zdar!

PříspěvekNapsal: pon 10. kvě 2010 7:15:41 

Jelikož taky pohřešuju kousek onoho plastu a vyjetej olej mi moc nešmakuje, zkusím se odpoledne narvat teplým chlebem a hrncem vařenýho hrachu a pak to profouknu zadem :mrgreen: . Jen se bojím abych nevyrazil i výpušťák...

PříspěvekNapsal: pon 10. kvě 2010 10:55:52 

Radek píše:
Hoši, nebojte se foukání. Stačí, když se nadmete pýchou při pohledu na ty vaše krasavce, no a pak už jen tu pýchu vypustíte tím !správným otvorem! do toho !správného otvoru!.

Foukání zdar!

Si z nás dělá prdel,mohl by mi to foukání ukázat :roll:
Každopádně selský rozum mi říká,že to je absolutní blbost..

PříspěvekNapsal: pon 10. kvě 2010 12:21:50 

Švýcar píše:
Si z nás dělá prdel,mohl by mi to foukání ukázat :roll:
Každopádně selský rozum mi říká,že to je absolutní blbost..

Je otázka, jestli to, co k tobě mluví, je selský rozum.

Je pravda, že se to svezlo tak trochu v legraci, což tak trochu zpochybňuje tuto metodu, ale jisté je, že se to tátovi tímto způsobem celkem snadno povedlo.

Vím prd o tom, jak přesně vypadá uvnitř motor a jestli je to "možný" nebo ne, ale vím že to šlo, a to bez legrace.

Teď mě jen napadlo, jestli do toho přeci jenom nefoukl třeba dírou pro vypouštění oleje, ale do teď jsem myslel, že vrchem. Tak teď už si nejsem jistej. Ještě mi to někdo párkrát zpochybní a nebudu si jistej ani tím, jestli mám tátu.

PříspěvekNapsal: pon 10. kvě 2010 12:58:31 

Nerozebírej můj rozum a používej svůj..
V silně zaolejovaném a členitém prostoru jakým vnitřek motoru bezesporu je,když se něco přilepí a pak to někdo ústy vyfoukne přes úzký mazací kanálek až do víka ventilů se mi jeví jako naprostý nesmysl-asi by nepomohl ani tlak několika Barů-spíš by se to tlakem vzduchu opřelo někde o stěnu, a pochybuju,že to bude někdo jiný kromě tvýho táty zkoušet.
Takže pro pobavení dobrý,ale snaha pomoci se cení ;)

P.S. Možná se tomu tvýmu tátovi s velkou dávkou štěsteny zachytil ten kousek někde těsně u výchozího otvoru a spíš náhodou se dostal ven.Ale mě to zapadlo do motoru-dolů do olejové vany a proto mě to foukání připadá velmi stupidní a bohužel seriózní a smysluplná rada to NENÍ...

Tímto s tímto tématem končím

Naposledy upravil Švýcar dne pon 10. kvě 2010 13:10:51, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: pon 10. kvě 2010 13:09:02 

Tak se neklofejte.
Přeci je jasné, že při shodě náhod to mohlo fungovat.
Vypouštěcí otvor je v nejnižším místě vany. Když olej vytékal, spláchl plast do otvoru a pak už to šlo fouknutím samo. Náhoda, ale zaplaťpánbůh za ni.
Jen víc takových náhod a Citroeny nebudou potřebovat zlodějské servisy.

PříspěvekNapsal: pon 10. kvě 2010 13:49:54 

Švýcare, já jsem říkal, že ten plast vyletěl otvorem pro měření oleje.

Svůj rozum používám, jak umím a rozhodně si nehraju na znalce problematiky.
Zkus se držet slušnosti, v rámci které mi můžeš dát najevo, že to byla neuvěřitelná náhoda, ale nadzvedne mě, když mi naznačuješ, že si snad vymýšlím s oporou o svůj zdravý selský rozum.

Jen říkám ve chvíli, kdy v tom machři vidí těžkořešitelný problém, že amatér to vyřešil takto.
Nikdo po tobě nechce, abys foukal, rozeber třeba půl motoru, když chceš, ale někomu jinému to třeba pomůže, aniž by ho to stálo čas a peníze. Jestli se to někdy stane mě, budu prvně foukat.
A nebylo to poprvé, kdy se mě a zvláště tátovi povedl kousek, nad kterým znalci kroutili hlavou, právě díky použití selského rozumu.

Mikra píše:
Tak se neklofejte.
Přeci je jasné, že při shodě náhod to mohlo fungovat.
Vypouštěcí otvor je v nejnižším místě vany. Když olej vytékal, spláchl plast do otvoru a pak už to šlo fouknutím samo. Náhoda, ale zaplaťpánbůh za ni.
Jen víc takových náhod a Citroeny nebudou potřebovat zlodějské servisy.

Díky

PříspěvekNapsal: úte 11. kvě 2010 23:24:52 

Pokud ten kousek plastíku zůstal navrchu v měrce, tak je samozřejmě možné, že se nechal vyfouknout ven.Motor je v podstatě uzavřená nádoba, má sice odvod olejových par do sání, ale spíš než zpět přes vzduchový filtr půjde tlak vzduchu ven otevřenou měrkou.Takže možné to je, ale jen za předpokladu, že zůstal ten kousek plastíku nahoře.(to by se pak s trochou štěstí možná nechal vytáhnout i malým háčkem)

Jestli že je stlačený měrkou až dolů do olejové vany, tak je samo o sobě blbost, aby se nechal vyfouknout měrkou, pak by se ho mohlo podařit vypustit s olejem. Nevím přesně, jak je řešeno sání oleje ve vaně u picassa, ale už staré škodovky tam měli kovové sítko.

Tak bych to asi neřešil a při vypouštění oleje bych použil síto, pak by se vidělo........

Snad je to uspokojivá odpověď pro oba :lol:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]