Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - kluc na rezervu
Právě je stř 27. lis 2024 3:42:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: kluc na rezervu
PříspěvekNapsal: sob 13. dub 2013 19:11:17 

ahojte, kupil som xsaru picasso ale nie je tam zdvihak a ani ten kluc na rezervu, niekde som cital, ze sa da vyrobit, len netusim ako vyzera, moze sem niekto z vas hodit pls foto?

Předmět příspěvku: Re: kluc na rezervu
PříspěvekNapsal: ned 14. dub 2013 10:37:46 

V podlahe pred zadnymi sedadlami pod kobercekmi su odkladacie schranky, v kryte jedneho z nich by ten kluc mal byt. Skus čeknúť, možno si ho len prehliadol. A zdvihák by mal byť v rezerve, čo ja osobne považujem za blbé umiestnenie, keďže tá rezerva je pod autom zvonku v klietke a keď som ju ja odtial vybral, bole v nej plno kameňov a bordelu a zdvihák bol skorodovaný, našťastie funkčný.

PříspěvekNapsal: ned 14. dub 2013 12:54:19 

no ja som to kukal aj teraz a tam v tych odkladacich nie je a ci mam zdvihak netusim, auto som si dal doviest z Nemecka od kamosa, ten kluc sme hladali a nenasli, tak ak ho mas poprosim mozes ho cvaknut ako vyzera? pojdem na dovcu s rodinou a potrebujem mat rezervu k dispozicii,
moc dik

Havlicek.Lukas > doprdele to nikdo necte pravidla? citace predchoziho prispevku je ZAKAZANA !!

Naposledy upravil Havlicek.Lukas dne pon 15. dub 2013 19:18:42, celkově upraveno 1
citace > http://www.citroeny.cz/forum1/viewtopic.php?f=148&t=3067

PříspěvekNapsal: pon 15. dub 2013 10:09:10 

Na.
Ale zdvihák si kúp.
Šrubovať netreba úplne do tla, stačí pá otáčok, ono potom tú klietku vyhákneš a spustíš v pohode. Keď ľahneš pod auto pochopíš o čom vravím. Zisti si, či nemáš bezpečnostné šruby na kolesách a ak áno, či máš protikus. Radšej teraz riešiť ako na polceste do Talianska na krajnici diaľnice. Držím palce. Ten kľúč stojí v Citroene okolo 50E pokiaľ si dobre spomínam. Ja som ho totiž tiež nevedel nájsť, som myslel, že ho nemám tak som zisťoval cenu a mechanik mi ukázal, kde sa skrýva.

Přílohy:
CAM00007.1.jpg [114.21 KiB]
Zatím nestaženo
CAM00006.1.jpg [224.29 KiB]
Zatím nestaženo

PříspěvekNapsal: pon 15. dub 2013 13:16:45 

Nejednoduší je vyrobit si svůj šroub.
Vzal jsem závitovou tyč a na ní navařil šroub, co s ním jsou přišroubována kola. v autě pak mám trarou strženou golu (taky zavařenou) a na tom devatenáctku ořech. Práce na půl hoďky, ale za ten klid to stojí. Jakmile šroub přirezne, tak si s tím originálem ani neškrtneš.

http://img189.imageshack.us/img189/7136/sroub.jpg

C-Elysse 1.2Vti

PříspěvekNapsal: pon 15. dub 2013 19:17:04 

Ked som kupil auto tak som tam mal ten origo kluc aj zdvihak. Pri vymene kolesa som ho doslova ukrutil akoby bol z masla. To ani nehovorim o zahrdzavenom zavite na klietke /ked potrebujem podvihnem zdvihakom klietku a vyskoci z haku/, blby princip na rezervu. Zdvihak bol super. Lenze po par rokoch som zdvihal auto a ozval sa divny rapkavy zvuk a auto zletelo dole. Utrhol sa zavit v zdvihaku. Teraz pouzivam hydraulicky zdvihak a kluc z baumaxu. No a ku klietke rezervy. Stalo sa mi pri cuvani, ze som zachytil obrubnik a rezerva padla na zem. Teraz mam plastovymi rychloviazacmi ten hak s klietkou spolu zviazany. Uz par rokov a v pohode.

PříspěvekNapsal: stř 17. dub 2013 21:28:10 

Shefik píše:
Nejednoduší je vyrobit si svůj šroub.
Vzal jsem závitovou tyč a na ní navařil šroub, co s ním jsou přišroubována kola. v autě pak mám trarou strženou golu (taky zavařenou) a na tom devatenáctku ořech. Práce na půl hoďky, ale za ten klid to stojí. Jakmile šroub přirezne, tak si s tím originálem ani neškrtneš.

to je suuuper napad, dik za radu, asi to tak urobim aj ja, je to samozrejme praktickejsie :-)

PříspěvekNapsal: stř 17. dub 2013 21:29:04 

mengic333 píše:
Ked som kupil auto tak som tam mal ten origo kluc aj zdvihak. Pri vymene kolesa som ho doslova ukrutil akoby bol z masla. To ani nehovorim o zahrdzavenom zavite na klietke /ked potrebujem podvihnem zdvihakom klietku a vyskoci z haku/, blby princip na rezervu. Zdvihak bol super. Lenze po par rokoch som zdvihal auto a ozval sa divny rapkavy zvuk a auto zletelo dole. Utrhol sa zavit v zdvihaku. Teraz pouzivam hydraulicky zdvihak a kluc z baumaxu. No a ku klietke rezervy. Stalo sa mi pri cuvani, ze som zachytil obrubnik a rezerva padla na zem. Teraz mam plastovymi rychloviazacmi ten hak s klietkou spolu zviazany. Uz par rokov a v pohode.

no musim kuknut ci tam vobec zdvihak mam, sak kufor je velky tak zdvihak budem nosit v kufri :-)

PříspěvekNapsal: stř 17. dub 2013 21:29:24 

marcel.tokar píše:
Na.
Ale zdvihák si kúp.
Šrubovať netreba úplne do tla, stačí pá otáčok, ono potom tú klietku vyhákneš a spustíš v pohode. Keď ľahneš pod auto pochopíš o čom vravím. Zisti si, či nemáš bezpečnostné šruby na kolesách a ak áno, či máš protikus. Radšej teraz riešiť ako na polceste do Talianska na krajnici diaľnice. Držím palce. Ten kľúč stojí v Citroene okolo 50E pokiaľ si dobre spomínam. Ja som ho totiž tiež nevedel nájsť, som myslel, že ho nemám tak som zisťoval cenu a mechanik mi ukázal, kde sa skrýva.

dakujeem :-)

PříspěvekNapsal: ned 21. dub 2013 11:55:39 

Na jistící šroub rezervy mám navařenou 19ku šestihran ( stačí matka na 19ku klíč).Ten samý šestihran (19) mám přidělaný i na šroubu u heveru. A tak mi stačí , při výměně kola na silnici, pouze jeden klíč na vše. Vozím ssebou ráčnu s malým nástavcem a 19kou ořechem a skládací křížový klíč na kola. ;)

PříspěvekNapsal: stř 24. dub 2013 13:15:22 

Mas to super prespekulovane, ;) ;) ;)

Naposledy upravil Havlicek.Lukas dne stř 24. dub 2013 13:17:21, celkově upraveno 1
citace > http://www.citroeny.cz/forum1/viewtopic.php?f=148&t=3067

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]