Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Svítící kontrolka motoru,bliká
Právě je pát 22. lis 2024 22:16:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Svítící kontrolka motoru,bliká
PříspěvekNapsal: čtv 19. srp 2010 7:34:38 

Ahoj všem poprosil bych o radu.Mám C3 1,1 tedy manželka a svítí jí i při jízdě kontrolka na spaliny,občas bliká.Co mi poradili v ofiko servisu Citroenu tak prý pokud to nesnižuje výkon může to být špatnou kvalitou paliva .Ale co vím občas to přestane táhnout a ikdyž se zastaví vypne klíček a znova nastartuje tak je výkon v pohodě i když kontrolka svítí či bliká.Máte s tím někdo zkušenosti ? díky za radu Míra

Předmět příspěvku: Re: Svítící kontrolka motoru,bliká
PříspěvekNapsal: čtv 19. srp 2010 10:30:28 

Cao toto som riesil aj ja ....1.raz sa mi stalo ze som umyval auto a nastartujem a zrazu to svietilo asi sa dostala niekam voda alebo co ale prestalo to cca po 20 km - v servise OK.
2.natankoval som na tesco pumpe plnu, mal som v nadrzi cca5-8 l predchadzajuceho paliva z OMV a asi po prejdeni 150km mi zacala blikat ta kontrolka a potom svietila,pozoroval som to cca 400km auto obcas menej tahalo ale to bolo malokedy, natankoval som na OMV cca 12l a po nejakych 100km to prestalo.
3.no a ked malo auto 48000km najazdenych tak som natankoval v polsku plnu,po prejdeni cca 350km(pol nadrze) som raz zastavil a znova nastartoval, motor stale bezal ako na 3 valce a slaby vykon,max tocil do 4000 otacky potom bol uz obmedzovac-rychlo do servisu a tam zistili,ze prvy vstrikovac paliva co ide knemu hadicka s palivom je upchany(to som este diagnostiku nemal aby som si to zistil sam) a tak ho vymenili,natankovali cca 20l na esse pumpe a urobili skusobnu jazdu a nic sa uz neukazalo-OK
V servise mi ponukli maznost namontovat taky filter na palivo za cca 400sk ale akosi sa na to zabudlo.C3(aspon)moja je citliva na cistotu benzinu,a tak isto sa tankovalo na mazde 323 a ona ziadne problemy s palivom :shock:
Pri servisnej prehliadke(kamarat automechanik)po 60000km/4 roky kde sa meni aj filter paliva,tak po jeho vytiahnuti taky cierny kal,male usadeny ako ked struhate ceruzku a taky cierny grafit no bordel-take su benzinove pumpu.

PříspěvekNapsal: čtv 02. zář 2010 10:11:31 

Hmmm mám pocit, že si zajedu do servisu o trochu dříve než plánováno, posledních pár měsíců mam pocit, že nějak klesá výkon. Podezříval jsem tedy spíš chlazení, protože mi taky přijde že se častěji po dojetí dochlazuje ventilátorem, ale podle popisu by to mohlo být něčím ucpaným na přívodu paliva. Hlavně na dálnici auto občas téměř nejede, 110 do velmi mírného kopečka nebo i po rovině a nechce jet, obecně na 5 v jakymkoliv stoupání sotva udrží rychlost. Ty 4 tis otáček snad ani nedá. Někdy mi přijde, že po zastavení a novym startu jede líp, někdy beze změny. Ale kontrolky zatím nic nehlásej, tak možná, že se mi to jen zdá. Mám tedy jen 30 tis/3,5 roku ale filtr paliva mi myslím na další prohlídce chtěli měnit. Benzín jsem bral všude možně, od shellky po tank ONO, 95 i 98, nedokážu říct, že by to po nějakym natankování bylo horší či lepší. Tak uvidíme.
Edit: můžete mi někdo popsat, kde je palivový filtr u benzínových motorů? Moudrá kniha zmiňuje výměnu paliv. filtru jen u dieselu. Možná s tím v Británii nemaj problém. Ale v posledním servisním zápise mám že mám letos měnit vzduchovej a palivovej filtr...
Edit 2: Dle Docbackup asi C3 první generace tenhle filtr neměla, druhá gen. už ho má. Ale nevykoukal jsem kde ho hledat a jak se tam dostat... :(

Přílohy:
palivový filtr_800.jpg [73.18 KiB]
Zatím nestaženo

PříspěvekNapsal: pát 24. zář 2010 10:50:56 

Tak po nějaké době mé zkušenosti.Koupil jsem na pročištění palivové soustavy 2x STP čko ,tankujeme už jen na shellce .Chvilku kontrolka přestala svítit či blikat,ted svítí opět a co manželka říkala někdy při vyřazení na křižovatce jí to zhasne motor.Nastartuje a zase frčí dál,jako by se to dusilo,tak nevím.Koukal jsem na obrázek kde je palivový filtr,co mi tu někdo poslal a palivový filtr C3 1.1 nemá resp součástí palivového čerpadla.Možná nebude jiná možnost než váměna pal.čerpadla ,pochybuji že to půjde vyčistit :-( tak nevím třeba někdo s tím má ještě stejnou zkušenost a poradí na co se ještě podívat a zaměřit pozornost

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]