Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Koupě Berlinga
Právě je čtv 14. lis 2024 19:25:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Koupě Berlinga
PříspěvekNapsal: ned 17. říj 2010 19:36:01 

Zdravím,

plánuji koupi ojetého Berlinga pro rodinné účely. Lépe řečeno, zatím je to jediný kandidát, možná ještě Opel Combo?

Rád bych se zde zeptal, jaký motor je v Berlingu nejlepší, diesel nebo benzín (ročně najedu tak 25 - 30 tis. km kombinace město/dlouhé vzdálenosti)..

A slyšel jsem, že je to auto špatný na sníh, jak to tedy ve skutečnosti je?

A Brlingo Multispace to je označení jen výbavy?

Díky moc za veškeré info..

Předmět příspěvku: Re: Koupě Berlinga
PříspěvekNapsal: pon 18. říj 2010 20:19:00 

Multispace je v podstatě osobní model Berlinga. Ale pokud chceš "nový" model od r.v.2008 tak osobně
doporučuji Peugeot Partner Teepee, jé líp propracovaný po všech směrech. motor 1.6 92PS bez FAP (Filtr pevných částic)

PříspěvekNapsal: stř 20. říj 2010 10:41:16 

Nic v zlom , ale ja si neviem pomoct , velky predok este vadsie zrkadla ,povodne boli max velke a aj dostacujuce , kolajnicky zadnych dveri cez blatniky , uz nie skryte pod sklom , velmi to na svetlych farbach spati .... obrovsky kryt motorceka zadneho stieraca ? uz nedrzi je v garazi , kable do posuvnych dveri , na co je to dobre ? .... je to len moj nazor . No a prax problem za problemom a ma len 34 tkm . Kazda zalezitost dobra palka .Som sklamany .

PříspěvekNapsal: stř 20. říj 2010 18:57:57 

POčkej tak, co po nás chceš??? Jen si se ptal nebo se pletu?
A co to mluvíš o 34tis.? Moc tě nechápu co vlastně chceš!
To co jsem porovnával je Berlingo 3. vs. Partner 3.
Věc osovního vkusu.
Jinak pokud jde čistě o osobní pocit-tak jsem taky pro Berlingo 2.(r.v.2003-2008) proto jej mám. ;)
Pokud chceš přidávat další nevýhody Berlinga 3.
tak např: málo se otvírají 5-té dveře, musíš se ohnout.
řadící páka je na nešikovném místě, není si kam odložit koleno.
kufr má zaslepené odkládací místa nad podběhy, plasty.
je i těžší, tím pádem línější na akceleraci.
To jen tak něco málo co mi nejvíc vadilo.

PříspěvekNapsal: stř 20. říj 2010 19:29:20 

Napisal si / model od r.v.2008 tak osobně doporučuji /

Tak som si dovolil napisat len svoj nazor a svoje vlastne skusenosti .
Ja mam model I generacii , Ty mas facelift , tot je II gener.
Partnera mam od nova sukromne a vlani som si do firmy vysnil II.gen. Berlinga , co sa mi splnilo a zaroven sklamalo.
Je na nom 34 tisic km .Je tazsie , pevnejsie , zakonite aj bezpecnejsie , ale aj mensie .

PříspěvekNapsal: čtv 21. říj 2010 11:41:47 

Obecně se ale říká Berlingo I, facelift = II, nový model = III.
Pokud bych si mohl vybrat, opticky se mi líbí I, upravenou palubovkou s více místem II. III. jsem pár tis. najel a docela zklamání, má ale řadu vychytávek a je i bezpečnější a lépe vybavená. Šel bych do verze II.

PříspěvekNapsal: čtv 21. říj 2010 14:47:38 

Zdravím,

podle toho co jsem pochopil tak sháním Berlingo II, tedy facelift, ne ten nejnovější model

Jaký byste mě doporučili motor? Je lepší diesel nebo benzín? Co motor 1.6i 16V? Nebo který je nejlepší..vždycky jsem měl škodovky takže obor Citroen je pro mě španělská vesnice :-(
A taková blbost, ale jsou lepší zadní dveře dvojkřídlé nebo výklopné?

PříspěvekNapsal: čtv 21. říj 2010 16:09:55 

Motror 1,6 16V není špatný, ale pokud nechceš jít do LPG, doporučuji na ty kilometry diesel, dle mých osobních zkušeností je nejlepší 1,6HDI 66kw.
Já nevozím často náklady, které bych musel nechat čouhat dveřma, preferuji proto dveře jednokřídlé (ty jsou taky vesměs u lepších výbav osobních), je lépe vidět dozadu, mají vždy stírač a navíc, když prší a přijedu s nákupním košíkem, můžu klidně nakládat a neprší mě za krk.

PříspěvekNapsal: čtv 21. říj 2010 17:39:06 

Loni jsem koupil mnové berlingo II(oficiálně-first)-jeden z posledních, ale ještě jsem se díval , že někteří prodejci je nabízejí. Nabídka byla 1,4 benzín a 1,6HDI-oba 55kW.Volil sem benzín -rozdíl v ceně 50000Kč by se mi asi nikdy nezaplatil. Je to škoda-syn má Xsaru 1,6 16V a je to jiné svezení.Pokud bych kupoval ojeté , chtěl bych ten výkonější motor-na tu velkou škatuli je na dálnici toho výkonu málo-když fouká vítr je to znát.Zadní dveře mám dvoukřídlé a při vykládání na mě prší , ale při parkování za sebou jsem rád , že je otevřu , což u jednokřídla by občas nešlo.http://autorecenze.centrum.cz/auto-rece ... t-9600.htm

PříspěvekNapsal: čtv 21. říj 2010 20:28:09 

Vaše auto je dle spotřeby naprostý zázrak. Sám vlastním 1.4 model I, kupoval jsem ho , když byl slušně zajetý a spotřeba při umírněném provozu nešla pod 7,5L, na dálnici při rychlostech 120-130 pod 9L (cesta přes Německo). Proto LPG. Model II jsem kupoval jako nový rodičům, ti se nikdy při důchodcovské jízdě nedostali pod 6,8L (pravda, při prodeji najeto ca 10tis., švagrové jsem kupoval 1.4 ojetinu rok starou (ročník 2007s 21 tis.) a pod 7,5 se nedostane. Nevím, jakou máte výbavu - jestli tam je klima nebo ne, může to hrát taky svoji roli (my máme vždy téměř nebo plno palbu. Při tomhle nájezdu km by se ale diesel vyplatil, 55kW HDI není drak, ale jede super, při Vašem stylu by to jezdilo do 5L. Rodiče jezdí 4,5-5,5L dle trasy, s 66kW jsem jezdil 5,2-6,2L. Při úspoře 2L a nájezdu 30tis. km je úspora téměř 20tis., pravda je dražší servis a ručení. Chápu ale, že to bylo o ceně.
Koukám, že úroveň dílů jde rapidně dolů, 1,4 (2001) má na 133 tis. ještě původní kosti, 1,6 (2003) jsem měnil na 65tis. jednu stranu, na 1,9D (2004) ca 70 tis. obě strany a levnou náhradu po 5 tis. a na HDI (2007) na 28 tis - teď mi dali pěknou plastovou od Moog za 380CZK (to jsem tede zvědav, origo je taky Moog), když jsem to říkal servisákovi, povídal, že u Fábie je zázrak, pokud vydrží 30tis. Myslel jsem, že je to díky namáhání nápravy váhou motoru, ale teda asi není.

PříspěvekNapsal: pát 22. říj 2010 6:36:25 

Dík za uznání,ale co se ochladilo už zase lezeme mírně přes 7 a o víkendu do Ostravy po dálnici 7,5-bohužel.Možná jsem se se spotřebou dostal dlouhodobě tak nízko protože mám na vstřikovači měřák a v podstatě ukazuje okamžitou spotřebu-palubní počítač nemám a navíc je počítač strašně pomalý pokud jde o spotřebu.Naftu jsem nevolil hlavně kvůli penězům-nejsem moc majetný a i při počítání úspory 60kč na 100km mě vychází těch 50000 rozdílu po najetí 83000km a jen na palivu.Pokud jde o servisování -je nákladnější a dostaneme se už nad 100000km a nesmí se nic po...at. Pokud jde o kosti-opravdu mě udivilo , že odešly tak brzy (u nás nejsou moc kvalitní silnice), ale zase moc nestojí výměna je bez větších problémů a díky tomuto řešení zřejmě neodchází gumový silenbloky jak u jiných značek.

PříspěvekNapsal: pát 22. říj 2010 8:32:02 

Díky za info,

jak je to vůbec se spolehlivostí? Já sám jezdim Feldou a zatím do ní leju jen benzín a olej a totéž bych chtěl od dalšího auta...samozřejmě je to kus od kusu..to asi u každýho auta, ale globálně jsou braný francouzský auta za méně spolehlivé ale na berlinga sem slyšel chválu, většinou od majitelů se kterýma sem náhodou mluvil..ale zase kdo by říkal o svém autě, že je to křáp :)
A ještě by mě zajímaly dvě věci. Jak je to s nákladama na servis. resp. jsou náhradní díly třeba dražší než na český octavie..?
a pak sem slyšel že Berlinga nemaj zrovna dobré jízdní vlastnosti na sněhu v zimě, že nevyjedou menší zasněženou silnici v kopci..
Myslíte tedy, že Berlingo je dobrá volba pro rodinu?

PříspěvekNapsal: pát 22. říj 2010 10:20:04 

Toto forum již sleduji od srpna, až nyní jsem se přihlásil, V létě jsem koupil berlingo 1,6 16V 2006/4měsíc se serviskou a najetými 52000km od soukr.osoby za mrských 150000. Musím říct, že jsem neustále nadšený a splnil si tak nějak svůj sen , po té co jsem měl samá malá auta - golf, polo 6N a také formana ( který byl z těch tří asi nejlepší investicí ).Berlingo jsem měl jako služební vůz kdysi před léty, byla to 1,4i, hroznej nezmar, ale šílenej lenoch, v pěti lidech a neustále naložený musím říct, že toho vydžel opravdu mnoho, byl to tuším rok 1997. Při předjíždění, mi kolega neustále tlačil na pravé koleno, ale, nemělo to význam, neboť pedál plynu již vždy byl zároveň s podlahou, kolikrát nepomohlo ani házení buchet do kastlíku u spolujezdce, aby se jakoby nakrmil a jel :D :lol:
Ale k tomu mému :
Nejsem již řidič, který závodí, ačkoli mi bude teprve 30let, proto mi tento vůz zcela vyhovuje, převezu dvě kola + bagáž ve vnitř na dovolenou a nemusím mít zahrádku na střeše ani přívěsný vozík, motor 1,6 16V bude samozřejmě chtít za studena citlivé zacházení, ale nakonec který motor né ? Jestliže teď jezdím sám, tak po výměně oleje atd.. mi spotřeba sedí na nějakých 6,5 L , jestliže jezdím město bude to max o litr výše, při dálničním tempu do 140 Km/h se dá jet také okolo 8L. A jelikož za rok neurazím víc jak 15TKm, neboť do práce používám skůtr 125ccm se spotřebou 2,8l /100 km, tak se mi tento vůz jeví jako ideální rodiný společník, a ruku na srdce, kterému autu dnes občas v interiéru nezaskřípou, nebo nezadrnčej plasty. Nechci být hnidopich, ale ani VW na tom není o moc lépe než citroen. ;)

PříspěvekNapsal: pát 22. říj 2010 10:27:56 

Tak my máme doma ještě Favorita, už 13 let a sem tam se něco rozbije ale stojí to pár korun, a do cíle nedojel jen jednou...já jezdim zachovalou feldou a taky bez problému. Táta má služební VW T5 a po zkušenostech s ním, nechci u nás doma VW ani vidět..opravy už stály víc než nafta :D...

1,6 16V je benzín že? Někde sem četl, že nafta ale to měli asi špatně..

PříspěvekNapsal: pát 22. říj 2010 10:36:40 

Ano, co se týče mého, tak je to benál. Osobně bych naftu nemusel, je pravdou, že na každém autě se kdesi cosi občas poondí, ovšem u nafty to bývá skoro vždy baťoh peněz, ( váha vzduchu, turbo, vstřikovače, čerpadlo atd. ) To co by člověk ušetřil na naftě není tolik, aby se to alespoň rentovalo s opravami, což si ovšem málo kdo uvědomuje. Samozřejmě že jsou i světlé vyjímky jako motor VW 1,9TDI 66KW, který je podle mě nejpovedenější nafta vůbec. :roll:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]