Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Řepka, Slunečnice, MEŘO, atd., kdo na to jezdi Berlou?
Právě je sob 23. lis 2024 0:24:32

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 17. úno 2012 14:26:12 

Má zkušenost s Vervou je taková, že ji tankuji pořád, žádné adetivum nepřidávám a v těch mrazech jsem neměl sebemenší problém. Jestli můžu poradit, tak do HDI nelejte MEŘO atd. Přeji hodně ujetých km bez púoruch.

PříspěvekNapsal: pát 17. úno 2012 15:30:11 

Pajas je fakt že při takovém proběhu litrů měsíčně už by se šiklo při dnešních cenách dalo na něčem podobném nějaká ta zlatka ušetřit.
Hele jedna k té VERVĚ kdepak jsi natankoval tak kvalitní že zamrzla tady v okolí všude VERVU inzerujou že je na -32°C ještě filtrovatelná. Já jsem natankoval v Horních Počernicích 5.2 a 7.2 když už mrazy celkem polevily jsem taky zustal stát tankoval jsem sic jen TOP Q ale i tak ta by měla být podle norem do -20°C a když jsem byl na pumpě dělat kvůli tomu rošambo tak mě vedoucí tvrdil že je do -25°C a já se zastavil v pouhých -8°C .

Bylo :Berlingo 2.0 Hdi r.v. 2000 malej stěhovák
Obrázek

PříspěvekNapsal: pát 17. úno 2012 15:31:48 

Pepan H: Z ceho Vase rada vyplyva ? Ze k tomu nemate podle dost informaci. Treba jak auto provozuji, jaké mam podmínky pro skladování Meřa, jak jsem si vědom specifických aspektů tohoto paliva, jaký mám přístup k laboratoři, klimatické komoře pro testy, lidem, kteří motory navrhují, atd? Tedy neco jako kdyz mate vysoky cholesterol a volate si doktorovi pro vysledky testu, ten Vam to po telefonu oznami s otazkou "kolik vazite ? " Vy reknete "95" a on rekne "tak zhubnete". A podle ceho usoudil, ze 95kg je pro Vas nadvaha vedouci ke zvysenemu cholesterolu ?

Jenom se snazim rict, ze striktni "nejde" asi nebude uplne objektivni. Stejne jako vygooglite, ze Cintroen "uvadi", ze HDi motory FAME (MERO) papat muzou. Ale uz se neda zaboha vygooglit puvodni ofiko prohlaseni a citroen servis na tohle neodpovi. Takze je na tom neco pravdy, nebo je to fáma ?

PříspěvekNapsal: pát 17. úno 2012 15:35:48 

Vena garážmistr píše:
Pajas je fakt že při takovém proběhu litrů měsíčně už by se šiklo při dnešních cenách dalo na něčem podobném nějaká ta zlatka ušetřit.
Hele jedna k té VERVĚ kdepak jsi natankoval tak kvalitní že zamrzla tady v okolí všude VERVU inzerujou že je na -32°C ještě filtrovatelná. Já jsem natankoval v Horních Počernicích 5.2 a 7.2 když už mrazy celkem polevily jsem taky zustal stát tankoval jsem sic jen TOP Q ale i tak ta by měla být podle norem do -20°C a když jsem byl na pumpě dělat kvůli tomu rošambo tak mě vedoucí tvrdil že je do -25°C a já se zastavil v pouhých -8°C .

Jsem se rozhavil ted doběla. To je presne ono - Benzina Horni Pocernice, tankoval jsem 9 a 10.2. Frajeri se tam desne divili, ze si stezuju, ze jsem prvni, komu se neco delo. Protokolem o cisternach tam taky maval, doaditivovany prej do -36C. Mam telefon a email na toho řiťolízala, s funkcí Area manager. Ja mu zvednu mandle.

Kdo jeste tankoval naftu v HočoPočo na začátku unora ?

PříspěvekNapsal: sob 18. úno 2012 13:32:18 

Heč já taky. 5.2 plná nádrž Vervy s tím rozdílem, že já vždy nastartoval, ba dokonce jsem poznal pozitivní rozdíl oproti obyč naftě. -20 a chytla na druhé otočení a míň se mi to hádalo.

Tak mě napadá, že můžem udělat minisraz Citroenů na pumpě v HP. Včera, když jsem tankoval: Já s C4, vedle X Picasso a XM :D :D :D

C-Elysse 1.2Vti

PříspěvekNapsal: sob 18. úno 2012 19:23:54 

Pánové aby jsem zbytečně nepelvelili toto zajímavé téma založil jsem co se týče Hočopočo benziny nové vlákno pokračujme proto zde prosím: viewtopic.php?f=30&t=5264&p=25534#p25534

Bylo :Berlingo 2.0 Hdi r.v. 2000 malej stěhovák
Obrázek

PříspěvekNapsal: pon 20. úno 2012 19:44:08 

Z jiného fóra:

Kuci, ale to není fotka po ohřátí... ten předehřev je na druhým filtru. tahle sračka mě vždycky do rána sedla ve skleničce a už jsem nejel... Oddělat filtry, vypálit horkovzduškou, prolejt teplou naftou a jelo se dál...

Typuju, že tahle sračka = MEŘO.
http://www.crc.cz/cz/tiskove-zpravy.aspx?id=270
Dnes už do nafty můžou dávat 7 % meřa !!!

Je to v každé naftě jestli se to dá vůbec naftou nazývat. Nejhorší na tom je, že za ty sračky platíč 37,- Kč.
Při nákupu nafty jsem si vždy odlil vzorek do sklenice od tatarky a nechal venku na pozorování. Dopadlo to vždy stejně. Kal se usadil na dně i když jsem dal 1 nebo 3 odměrky adetiva VIF super diesel. Delší dobu usazení kalu odolávala nafta od Benziny TOP Q do které jsem ještě přidal petrolej.
Máme u motoru Caterpillar stejný problém, který jsme vyřešily ohříváním nafty v nádrži pomocí žárovky. Foto můžu dodat.
Z těch sraček uděláš naftu, když do ní přidáš petrolej.
http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/do ... owall=true

Přílohy:
12022012669.jpg [19.82 KiB]
Zatím nestaženo

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]