Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - kompresor vzduchového podvozku .....




Právě je pon 22. říj 2018 8:50:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: kompresor vzduchového podvozku .....
PříspěvekNapsal: stř 10. črc 2013 15:42:37 
Offline

Registrován: stř 21. bře 2012 23:28:33
Příspěvky: 5
Ahoj, mám vyměněné oba měchy cca 1/2 roku a ted mi auto během cca týdne kleslo úplně na dorazy a ne a ne se spustit kompresor ?? máte s tím někdo zkušenosti ?? popřípadě jaká je cena nového kompresoru ??


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 10. črc 2013 16:57:50 
Offline

Registrován: ned 12. úno 2012 16:16:37
Příspěvky: 1082
Bydliště: Frýdecko-Místecko
No, on nemusí být vadný zrovna kompresor. Co pojistky? Co tlačítka vzadu? Reagují. Taky bych asi zkusil, pokud se vše bude zdát jinak OK a nemáš diagnostiku, tak bych zkusil na chvíli odpojit baterii.

Problém v zimě, proč nefouká kompresor, bývá špatný signál z výškového korektoru, ŘJ jednotka z ní nemívá signál. Takže zkontrolovat kabeláž k němu a taky konektor. (Vše uvádím jako příklad, kde by mohl být problém.)

Jo, ještě mne napadá, nesmíš mít zamčenou výšku tlačítkem vzadu (to je to co není ani nahoru ani dolů), to pak kompresor nefouká. Manuál strana 52 (http://citroen.ecbook.cz/c4-picasso/#page=52-53)

_________________
C4 Grand Picasso, r. 2008, 1,6HDI 16V 80kw, Exclusive, 5st manuál ;) (já)
Xsara combi r.2000, 1,9D nezničitelný traktor ;) (já a manželka)
C4 Aircross, r. 2015, 1,6HDI 8V 84kw, Exclusive, 6st manuál ;) (táta)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 14. črc 2013 15:26:19 
Offline

Registrován: ned 14. črc 2013 13:18:05
Příspěvky: 2
co to skusit pripojit na lexii ,skusit akcni cleny perovani , kopresor cena 15 000 kc skusite ebay mam za to ze 150 liber a rj to sami , ja mel auto taky az na doraz, ovladani v kufru nereagovalo a lexia rj nenasla tak sem mnenil rj a ted uz to beha.

_________________
Citroen C4 GP automat .07


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15. srp 2013 15:10:33 
Offline

Registrován: stř 21. bře 2012 23:28:33
Příspěvky: 5
Takže mám opravdu mrtvý kompresor .. :-( .. auto jsem nechal předělat na pružiny a
tudíž nabízím dva funkční vzduchové měchy k prodeji, jsou oba cca půl roku staré, najeto na nich cca 4500km, jsou bez závad a vzduch drží. cena 3.000,- za oba, původní 9.500,-kč


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 15. srp 2013 17:04:41 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 19. črc 2012 14:41:23
Příspěvky: 518
hele a kolik stojí taková předělávka na péraka? :)

_________________
C4 Grand Picasso 2,0i + LPG LandiRenzo, BMP6, 2008
Eurogas šel do...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 26. srp 2013 17:01:26 
Offline

Registrován: čtv 21. led 2010 18:16:26
Příspěvky: 134
Bydliště: Brno
Jindro uz mas ty mechy prodane?

_________________
C4GP, 2.0HDI BMP6 100kW, Exclusive, 2009
Xsara I Break, 2.0HDI, 1999


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 05. zář 2013 11:47:46 
Offline

Registrován: čtv 05. zář 2013 11:35:23
Příspěvky: 3
Ahoj,nevíte náhodou někdo co by mohlo být špatné na mém podvozku?Kompresor když sundám a napojil ho na přímo tak funguje a když je na autě tak po odemčení auta to jen pod autem cvakne ale kompresor se nespustí.a auto je spadlé až na dorazech.Měchy jsou v pořádku a kompresor taky.Nevíte někdo čím by to mohlo být?Už jsem z toho nešťastný.a nevíte co zhruba stojí přestavba na klasické pružiny a kde se to dá tady dobře koupit?Díky moc za rady a mějte se a pěkný den


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06. zář 2013 13:55:22 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 04. lis 2012 12:42:54
Příspěvky: 39
Bydliště: Praha
Řekl bych nějaká čidla nebo spínací relé když to alespon cvakne ... ale kdo ví.

_________________
C4 GP, 2008, BMP6, 2.0 HDI Exclucive, RT4 Navi Philips audio, 18" ALU


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06. zář 2013 14:02:38 
Offline

Registrován: čtv 05. zář 2013 11:35:23
Příspěvky: 3
Bredli píše:
Řekl bych nějaká čidla nebo spínací relé když to alespon cvakne ... ale kdo ví.




A nevíš kde najdu to spínací relé? a čidla myslíš co jsou na nápravě co hlídají výšku?jeden mám uprostřed a druhý mám na pravé straně?dík za info,


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 06. zář 2013 15:21:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 04. lis 2012 12:42:54
Příspěvky: 39
Bydliště: Praha
spis by to chtelo změřit zda jde proud do kompresoru, můžou být sežraný draty. ono to nebude rele, ale pocitac :)
našel jsem jen toto:
Obrázek

nicmene kdyz zahybes tím cidlem výšky (3) tak by to mělo neco delat. chtelo by to asi diagnostiku aby ti řekli co to hlásí za chyby jestli by to pomohlo.

_________________
C4 GP, 2008, BMP6, 2.0 HDI Exclucive, RT4 Navi Philips audio, 18" ALU


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09. zář 2013 8:48:52 
Offline

Registrován: čtv 05. zář 2013 11:35:23
Příspěvky: 3
Ahoj,já už jsem vyměnil i jednotku podvozku z jiného auta a nepřehrál data ze staré a fungovalo to tak 14dní a nebyl problém a z ničeho nic to zase spadlo až na doraz a píše to susspension faullty.Už jsem z toho fakt nešťastnej.Byl jsem za kámošema co mají diagnostiky ale nedostanou se do podvozku.v citroenu jsem byl v carlingu v Brně a řekli mi vyměnit kompresor i měchy.přitom měchy jsou ok a kompresor na přímo funguje.Nevíš kde by mi pomohly tady někde v Brně a okolí?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 09. zář 2013 15:05:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: ned 04. lis 2012 12:42:54
Příspěvky: 39
Bydliště: Praha
v autorizovanych servisech radi mení veci za nové :) pro ne je to jednoduche a maji drojí peníze.. marze na dilecha jeste na praci. :) ja bych to dal nekam k autoelektrikari pokud je to jak popisujes musi byt chyba nekde v dratech. zkusit zda dela něco to čidlo, jestli neni potreba nejak zkalibrovat ta jednotka co to ovládá.

P.s.
ja kdyz jsem měnil motorek u ovládání topení tak jsem zjistil, že v tom motorku je taky nejakej šváb co je nakonfigurovanej na to jestli otevira klapku u spolujezdce a nebo u ridice, ikdyz ten motorek ma stejne objednací číslo jako ten na druhé straně. to neni auto ale počítač na kolech. A pak na tom něco opravuj :) (original motorek co ovlada klapku topení 4700, cena na vrakarne 500)

_________________
C4 GP, 2008, BMP6, 2.0 HDI Exclucive, RT4 Navi Philips audio, 18" ALU


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 06. lis 2013 23:58:12 
Offline

Registrován: pát 18. kvě 2012 9:30:03
Příspěvky: 3
zdravím všechny, jak sleduji diskusi tak vzduchové pérování si u C4 dělá co chce. I já s tím mám v poslední době problémy a nevím co s tím. Auto cca po 4 hodinách klesne na doraz, ale bez problémů se nafoukne zpět. V servisu kontrolovali měchy , kompresor i diagnostiku a vše je údajně ok. Dají se měchy nějak otestovat pokud je sundám z auta? Nebo to mám nechat at to padá, když s dofukováním neí problém. Dík za radu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 07. lis 2013 0:16:05 
Offline

Registrován: čtv 21. led 2010 18:16:26
Příspěvky: 134
Bydliště: Brno
Ahoj, mne to v Citroen servisu take testovali... ale to jsem psal jinde.
V jinem servise kde to videl poprve mech vyndal a predvedl mi jak je mech deravy.
Pripojil k nemu hadici od kompresoru na dofukovani kol, nafoukl a postrikal kapalinou v rozprasovaci. Bylo videt plno bublin...a to v Citroenu rikali ze mechy jsou OK a vzali si litr.
V tom servise si vzal 500Kc pri vymene prviho mechu a kdyz jsem dojel s druhym tak 300Kc.

Jeste mam jeden nederavy mech od Jindry akorat tam chybi 2 plastove zobaky nejspis slouzici k zajisteni na voze. V servise rikal ze by to vadit nemuselo, ale sel jsem radeji do noveho. Kdyby mel nekdo zajem tak je k mani.

_________________
C4GP, 2.0HDI BMP6 100kW, Exclusive, 2009
Xsara I Break, 2.0HDI, 1999


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 07. lis 2013 16:21:18 
Offline

Registrován: pát 18. kvě 2012 9:30:03
Příspěvky: 3
měchy jsme kapalinou postříkali, ale žádný únik vidět nebyl, asi je bude opravdu potřeba vyndat a vyzkoušet mimo auto. Kde ti to prosím srvisovali. Dík Franta


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz