Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Jak levně sehnat klíč na XM?
Právě je ned 24. lis 2024 19:27:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak levně sehnat klíč na XM?
PříspěvekNapsal: ned 06. bře 2011 3:33:58 

Tak se mi stalo, že sem někde ztratil klíč od XM s rádiovým centrálem. Je sice ještě nenulová šance, že mi ho někdo přinese, ale sem v Česku, takže se připravuju na nejhorší :|

Dá se s centrálem sesynchronizovat libovolnej klíč (otočit ve spínačce, zmáčknout tlačítko), nebo je to sofistikovanější záležitost? Jestli to chápu, tak XM nemá imobilizér v klíči, ale má jen kódovou klávesnici, je to tak?

Teď se jen rozhodnout, jestli vyměnit zámky, nebo mi bude stačit jen klíč a naděje, že nálezce moje auto nikdy nepotká :| Kdybych chtěl jen klíč, ví někdo o servisu, kde by byly schopný levně vybrousit planžetu? Sice nemám ani kódovou kartu, ale ten kód by měl jít po změření klíče dopočítat.

Předmět příspěvku: Re: Jak levně sehnat klíč na XM?
PříspěvekNapsal: ned 06. bře 2011 23:09:28 

Není to sice konkrétní odpověď, ale je to k tématu:
Blbnuly mi zámky, po letmé kontrole bylo jasné, že hliníkové části zoxidovaly až u jednodoho zámku kousek odpadnul. Řešil jsem to spíše preventivně, kdyby odešel původní dálkač. Ze šroťáku jsem si přinesl zachovalé libovolné zámky a podle svého klíče přestavěl.
Z toho pro tebe je použitelná informace, že to jde. -Ale piplačka-
Doporučil bych toto řešení, kdyby se přece jen nálezce potkal s tvým autem dříve než z tebou.

PříspěvekNapsal: pon 07. bře 2011 21:04:33 

No, je fakt, že z vraku to bude levnější.

Tak...snad teda někdo bude mít sadu zámků + klíčů na Y4 s rádiovým centrálem a bez alarmu/superzamykání :|

PříspěvekNapsal: pon 07. bře 2011 23:02:50 

nepochopil.....
Stačí ti klíč, zámky máš, jdou přeskládat podle klíče. To je nejlevnější varianta. Jen nevím, jak s dálkačem.

PříspěvekNapsal: úte 08. bře 2011 18:49:19 

Tak teď pochopil.

Na to, co popisuješ, bych ale přeci potřeboval klíč ze sady, která měla "náhodou" stejnou sadu stavítek, jako ta moje. Jinak mi pravděpodobně nějaký budou chybět :|

Prej to ale uměj v "lepších zámečnictvích" vyřešit (maj zásobu stavítek). Vrhnu se na to ale až příští tejden, pořád trochu doufám, že někdo najde můj původní klíč (vyhlásil sem po něm pátrání...).

Dík moc.

PříspěvekNapsal: úte 08. bře 2011 22:48:35 

Já měl 2 zámky ze 2aut. Jeden měl v kufru volně pohozený bývalý majitel a jeden jsem přibral na šroťáku, když jsem v zimě sháněl náhradu za zlomenou kliku. Při přeskládávání stavítek mi žádné nechybělo ani nezbylo. Z toho usuzuji, že je dána určitá kombinace různých délek, jen se mění pořadí. Pravděpodobnost shody se poměrně snižuje z druhou, příčně uloženou řadou stavítek. Po pochopení principu to není náročné, jen piplačka, aspoň pro mně vzhledem k poměru velikosti mých rukou a onoho mechanismu.
Jo, z důvodu sebeobrany musím zdůraznit, že mám v podpisu Y3, tudíž se jednalo o zámky k tomuto modelu.

PříspěvekNapsal: úte 08. bře 2011 23:17:54 

To si měl pouze štěstí, že ti to zrovna pasovalo a vyšlo ..

PříspěvekNapsal: pát 11. bře 2011 0:54:34 

Když už sem pátral po výrobě těch klíčů, našel sem anglickej návod, jak změřením klíče dopočítat "bezpečnostní kód", podle kterýho se dá v Citroënu snad objednat náhrada. Ještě sem to tu neviděl, tak dávám odkaz, třeba se to někomu bude hodit (ty kartičky se často ztrácej... :roll: )

http://club-xm.com/forum/lofiversion/index.php?t=3698

///Snad by to mohlo fungovat i na ostatní Citroëny se stejným typem klíčů...

PříspěvekNapsal: pon 14. bře 2011 20:54:40 

mám celou sadu zámků a dvou "vystřelovacích" rádiových klíčů. za 900Kč ti to dám.

PříspěvekNapsal: čtv 07. dub 2011 22:18:47 

Fajn. Přišly mi klíče a zámky od "miraxm" vč. přijímače centrálu.

Zjistil sem, že u mýho XM sou oba šrouby držící zámky vyrezlý a fakt je neodšroubuju, odvrtávat se mi to moc nechce.Takže mě napadlo, že nechám zámky původní, v klíčích od miraxm vyměním planžety a sesynchronizuju je s mým přijímačem centrálu. Nakonec klíč sem ztratil v místě, kde se moc často nevyskytuju, spíš skoro vůbec, takže to riziko není zas tak velký (přinejhorším přez zámky přilepím plastový krytky :| )

No ale situace je taková:
Do OPR 8036 francouzi osazovali přijímač, kterej při odemčení nebliká směrovkama a zbytek auta byl zatrátovanej tak, že se místo toho rozsvěcel vnitřek. Já už mám v autě přijímač novější, kterej bliká a vnitřek se nerozsvěcí. No ale starší klíče od miraxm s ním nejdou sesynchronizovat :twisted:

Když zapojím přijímač od miraxm (starší typ), sice to s klíčema funguje, ale nemám žádnou signalizaci odemčení, což mi přijde bejt trochu hloupý.

Teď otázka - dá se nějak sesynchronizovat nová (moje původní) jednotka se starším klíčem, nebo je to úplně nekompatibilní? V dokumentaci totiž sice píšou, že pro "upgrade" stačí objednat "novej přijímač" (6552 PN), ale když kouknu do katalogu dílů, tak to vypadá, že je to i s vysílačem v klíči :|

Obrázek

Obrázek

(V katalogu dílů maj IMHO maj prohozenej přijímač s/bez superzamykání, moje krabička vypadá jako "3"...)

///Nemá někdo k prodeji samotnej jednotlačítkovej klíč na XM z let 1999/2000? :| Třeba i rozlámanej, stačí mi elektronika...

///Možná to začínám chápat, ten Citroëní návod mě trochu zmátnul. Že ono nejde zaměňovat klíče a jednotky obecně? :|

PříspěvekNapsal: pát 08. dub 2011 10:02:09 

Aha, tak už to chápu definitivně.

Klíč vysílá svoji identifikaci + plovoucí kód. Řídící jednotka musí mít stejnou identifikaci. Takže tak, jak sem myslel, že to de, to fakt nejde.

Řídící jednotka Texton 96275409.77, Code elec: E 8B468
Klíč, na nálepce u baterky: 8B468.X

...X je buď "0" nebo "1", můžou bejt 2 klíče k jedný jednotce.

OK. Takže...jestli někdo má klíč na XM z let 1999/2000, tak to beru i s přijímací jednotkou :)

PříspěvekNapsal: pát 08. dub 2011 17:27:12 

Pokud to chápu správně, tak problém je jen v tom blikání, nebylo by jednodužší připojit blinkry na stejný obvod (třeba přes relé) jako serva? případně nějakou sirenku?

mimochodem mě docela vyhovuje když mi auto nebliká ani nehouká, i hluk od serv mi přijde nadbytečný :-)

Ale jestli často jezdíš na festivaly kde téměř nejde zapamatovat si kde jsi zaparkoval tak to chápu.

PříspěvekNapsal: sob 09. dub 2011 12:57:13 

Nevim, mě na mé bejvalé xm Auto bliklo blinkrama, zapnulo se osvětlení interieru a píplo když jsem osadil sirénou.

PříspěvekNapsal: sob 09. dub 2011 17:02:18 

Já to mám rád taknějak v původním stavu, navíc se mi párkrát stalo, že sem zamknul, hodím klíč do kapsy a při odchodu vidím, že na mě "něco" bliká (ten čudlík na ovladači by měl bejt asi víc zapuštěnej).

Nakonec to vypadá, že nejsnažší pro mě bude u Ciroëna objednat klíč (za celkem dost Kč :| ). Uvidím pozdějc, zatím to nechám bejt, vůbec nemám náladu to teď řešit.

01mira01:
Pokud to při odemčení blikalo a rozsvítil se vnitřek pokaždý a ne jen do deseti minut po zamčení a nemělo to alarm, pak to bylo vyrobený mezi 3.5.1998 a 8.11.1998, kdy se francouzům obě funkce překrejvaly :)

PříspěvekNapsal: sob 09. dub 2011 22:05:39 

Jak píšu, zamknul jsem a zhasnulo auto uvnitř a bliklo blinkrem, při odemčení bliklo a začlo uvnitř svítit. Pokud si neodevřel zas se zamklo a zhaslo v podstatě jako nová auta. Já dal navíc sirénu pro kterou vyvedl signál můj předchůdce.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]