Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - ... novou autobaterii do Xsary picasso 1.8 16v? - VYRESENO
Právě je úte 26. lis 2024 18:20:09

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 17. lis 2009 21:34:21 

Zdravim, mam v aute nejspis puvodni baterku a je nacase koupit novou. Tim, ze mi pribylo v aute nejaky zarizeni (2 zesiky na 4 repro a subwoofer) a mam radio zapnuty na primy plus, aby hralo i bez klice, coz ale umoznuje vybiti baterky pri zapomenuti vypnout radio ci zesik ci delsim stani bez provozu. Uvazuju o koupi kvalitni autobaterky. Celkem me zaujal vyrobek EXIDE EXCELL ci PREMIUM, ale nevim jakou kapacitu zvolit u 1.8 16 benzinu (LPG) a jestli se mi po sedacku vejde a bude mit dobre oba poly umistene a silne (prumer) + by mela mit hadicku na vypary. Ma ji nekdo v Picassu?
Obrázek.

Typy na cenu a obchod kde nakoupit na netu uvitam!

Naposledy upravil dement2005 dne čtv 01. črc 2010 11:56:17, celkově upraveno 2

PříspěvekNapsal: úte 17. lis 2009 22:34:10 

1) nemusis to psat tak velkym pismem - slepy tu snad jeste nikdo neni

2) kontaky na baterii byvaji u vsech znacek stejne - pouze u Zigula sem videl baterku ktera mela + a - opacne

3) zesilovac by si mel mit zapnutej pres autoradio ne naprimo na baterii - bez zapnuteho radia nema smysl mit zapnutej zesilovac

4) porid si gelovou se zlatyma kontaktama ale ceny jsou na jine urovni - 7200 Kc

5) kazdy vyrobce ma baterie s ruznou kapacitou ale stejnou velikosti - zmer si kolik se ti tam vleze a zajdi do prodejny a chtej MAX rozmery co se tam vlezou ale odhaduju to na 74 Ah

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: úte 17. lis 2009 23:10:19 

Tak nevím. Taky jsem několikrát řešil velikost/kapacitu nové baterky, vždycky jsem chtěl co možná nejsilnější kvůli zimním startům apod. a prodavači mě pokaždé odrazovali s tím, že na to altík nebude stačit a při častým startování a krátkých trasách do práce a zpět budu mít tu baterku permanentně nedobitou, čímž trpí mnohem víc než vybíjením a dobíjením. Pokaždé jsem je poslechl a podle jejich katalogu koupil předepsanou k danému autu. Nikdy jsem nelitoval a nikdy jsem neměl potíže se zimníma startama. Možná že prodavači nebyli elektrikáři, stejně jako nejsem já, možná to byly kecy a možná jsem měl jenom štěstí, ale pro mě z toho vyplynulo, že než cpát peníze do větší baterie, to je raději nacpu do značkové, i když o pár ampérhodin slabší. Teda ne slabší než dává výrobce.
Já osobně bych byl rád, kdyby se nějaký odborník z fóra k této problematice fundovaně vyjádřil a udělal nám neználkům školení.
Předem za všechny zájemce děkuju.

PS: Silnější baterka nevyřeší zapomenuté vypnutí rádia.

PPS: Něco jsem našel - http://autobaterie.heureka.cz/poradna/jak-vybrat-autobaterii/

PříspěvekNapsal: ned 30. kvě 2010 10:57:42 

Havlicek.Lukas píše:
1) nemusis to psat tak velkym pismem - slepy tu snad jeste nikdo neni

2) kontaky na baterii byvaji u vsech znacek stejne - pouze u Zigula sem videl baterku ktera mela + a - opacne

3) zesilovac by si mel mit zapnutej pres autoradio ne naprimo na baterii - bez zapnuteho radia nema smysl mit zapnutej zesilovac

4) porid si gelovou se zlatyma kontaktama ale ceny jsou na jine urovni - 7200 Kc

5) kazdy vyrobce ma baterie s ruznou kapacitou ale stejnou velikosti - zmer si kolik se ti tam vleze a zajdi do prodejny a chtej MAX rozmery co se tam vlezou ale odhaduju to na 74 Ah

Ad 1) Opraveno.Promin jestli jsi oslepl z ty velikosti:))

Ad 2) Nejsou u vsech stejne, bych se na to neptal.

Ad 3) Zesilovac pres autoradio, jak to jako myslis?....Ja mam autoradio prepojeny bez klicku,aby hralo i bez klice. K zesikum mam dve pojistky v ceste 30A + kazdy ma na sobe pojistku 20A v sobe. Napojeni na primo je lepsi nez na radio, kdyby neco neklaplo,znici se jen zesik a ne nic okolo, navic kam to pripojit. Mam to na vypinace,cili pri odchodu z auta vypinam samostatne.(Casem to udelam automaticky).

Ad 4) Mam nakonec tu Exide Premium 64Ah a slape vyborne, vesla se a slo to jako po masle pripojit.

Ad 5) JJ 64Ah tam mam ted.

Foto zde: http://dement2005.ic.cz/Baterka/Exide%20baterka.jpg

Naposledy upravil dement2005 dne čtv 01. črc 2010 11:51:51, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: ned 30. kvě 2010 11:18:38 

tak PLUS a MINUS k zesilovaci tahej primo z baterie ale potrebujes jeste 1 kontakt kterym zesilovac zapinas a ten se pripojuje na 5 pin v napajecim ISO konektoru (pokud mas jine nez original autoradio) pokud ti radio nehraje neni zapnutej ani zesilovac

takhle sem myslel muj prispevek

PS: nemusel si davat fotoscreen te baterie stacilo skopirovat ten odkaz a ten sem vlozit

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: čtv 01. črc 2010 11:55:37 

Hraje mi i radio i zesik. Origos radio tam nemam, mam mp3 s CD,Flash a USB a ani iso nepouzivam, mam to propojeny se zesikem pres cinche. Radio mam prepojeny bez klice, aby hralo i bez nej a zesik ma v plusu vypinac u ridice, kterym ho zapinam a vypinam (ovsem nesmim zapomenou vypinat, jinak ...):))

PříspěvekNapsal: sob 03. črc 2010 19:10:17 

Ked vypnem radio , tak sa mi vypne aj zosilnovat , vypinac jedine ak by si nechcel mat stale zapnuty zosilnovat ked pocuvas radio , ale aj tak len cez radio , aby neostal zbytocne zapnuty ..

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]