Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Stale beží ventilátor
Právě je sob 23. lis 2024 11:04:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Stale beží ventilátor
PříspěvekNapsal: pát 04. led 2013 21:06:05 

Zdravím. Tak aby som nemal ani jeden mesiac klud tak teraz pre zmenu asi po 2 km jazdy sa spusti ventilátor. Ten jači aj asi 15 min po vypnuti motora a zamknutí auta. Kvapaliny je dost pred 2 mesiacmi sa menila nova spolu aj s čerpadlom. Čidlo je tam od septembra nove. Nepomohlo ani odpojenie baterie. Už ma z tej francuzskej .... ide ..... :twisted: ˇžeby znovu čidlo teploty?????? Počiatočnu euforiu po kupe strieda čoraz vačšie sklamanie a rozmýšlam že po roku od kupy pojde z domu lebo 2x menene tyčky stabilizátora, horne uloženie tlmičov, spodne čapy, vodná pumpa teplotne čidlo menene a ako bonus každých 1000 km to skuri 1L oleja. Toto všetko prosím za 14 mesiacov a 25 tis km.

Předmět příspěvku: Re: Stale beží ventilátor
PříspěvekNapsal: sob 05. led 2013 10:37:27 

To ma mrzí a len s otvorenými ústami pozerám stále tvoje problémy! Mne sa stalo to isté počas vianoc som mal auto vonku a asi 8 dní sa neštartovalo. Po rozbehu vyhodilo chybu ANTIPOLUTION FAULT a spustil sa ventilátor.Aj po vypnutí auta stále točil. V rámci záruky mi budú v pondelok meniť čidlo chladiacej kvapaliny,ale to je moja prvá porucha presne po 3 rokoch od kúpi a 50 000km.
Mám vela kolegov a kamarátov čo má Picassko a ani jeden nemá s ním také problémy!
Zjavne si narazil na nevydarené auto a tam asi inšie nepomôže ako dať ho z domu. Ja som zatial velmi spokojný.
Inak Citroen C3 Picasso 1,4 VTi

PříspěvekNapsal: sob 05. led 2013 10:47:45 

Ahoj mne to hlášku nevyhadzuje auto štartuje bez problemov len ten ventilátor momentalne.... No auto stoji v garáži a nikde sa s ním nedá ist aby mi to po odstavení nevymlátilo bateriu. ;)

PříspěvekNapsal: sob 05. led 2013 14:36:01 

http://www.citroen-club.cz/forum-tema/p ... ssage29726

neni to ten samej problem ?

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: sob 05. led 2013 15:18:29 

Nie nieje, mne sa točí dned po naštartovaní aj dnes rano sa zopol asi po 30 sek. a to von mrzlo. Ide stale. Dnes som ventilátor odpojil a kým nepríde čidlo budem jazdiť tak. Hadam sa to nepe toto. :?

PříspěvekNapsal: sob 05. led 2013 21:55:06 

Mne sa ventilátor roztočil pred Veľkou nocou 2012, stav tacho okolo 14.000 km. Vzápätí na to začala štrajkovať riadiaca jednota. Auto bolo odtiahnuté do servisu, kde predpokladali poruchu škrtiacej klapky o ktorej si myslím, že pri VTi motoroch tam nieje. Nakoniec ako závada bolo diagnostikovaná porucha riadiacej jednotky a následovala jej výmena. Ostatné poruchy už ma nebaví v tejto téme znova rozpisovať, ak máte chuť a čas čítajte moje príspevky v iných témach.

PříspěvekNapsal: sob 05. led 2013 22:10:55 

Ahoj. A bezal ti hned po nastartovani? Dnes som to skusal a startuje a jazdi to ok. Ako sa ti prejavovala ta riadiacka
? vdaka

PříspěvekNapsal: ned 06. led 2013 23:24:59 

Áno, bežal hneď po naštartovaní so studeným motorom a po vypnutí motora ešte niekoľko dlhých minút. Po niekoľkých naštartovaniach, asi dvoch - troch, sa riadiaca jednotka prejavovala tak, že s autom sa dalo ísť max na 3 rýchlostný stupeň - viac ho nešlo rozbehnúť a motorom neustále prudko trhalo, akoby si prudko pridával a uberal plyn. Jednoducho nedalo sa s tým jazdiť, tak som to asi po dvoch kilometroch odstavil a volal odťahovku. Kým ma doviezli do servisu, ventilátor celú cestu hučal.

PříspěvekNapsal: pon 07. led 2013 13:26:15 

Vdaka za odpoved, u mna hlášky žiadne auto ide ako má len ten ventilátor sa točí. No ale na teraz som ho odpojil. čidlo objednane- 12 e a ked prídem tak sa uvidi. Aj ked neviem či to bude naozaj ono ked má je len jedno konektorove. Hodíme to cez týžden na pc a budeme múdrejší. hádam :cry:

PříspěvekNapsal: stř 02. říj 2013 8:16:51 

Zdravím.
Tak mám asi podobný problém. Auto zcela náhodně - někdy to za týden neudělá ani jednou, někdy za jeden den 3 x - po vypnutí motoru dochlazuje, ventilátor hučí jak zběsilý klidně 5 minut i více. Nechali jsme vyměnit čidlo teploty vody, pár dnů to vypadalo, že vše bude Ok, ale není. Někdy pomáhá "poštělovat" klimatizaci, někdy ne :-(
Už jsme 2 x auto dávali do servisu, aby s tím něco udělali. Pokaždé nám ho vrátili, že se bohužel závada neprojevila (věřím jim, jezdíme tam už léta a jsme spokojeni). Majitel prý s autem jeden den jezdil celý den sem tam, a nic. Diagnostika prý nic neukazuje. Venkovní teplota na to nemá vliv.
V C3 Picasso je benzín 1,4 VTi, auto má najeto cca 50.0000 km.
Nemá někdo radu?

Xantia 2.1 TDi, modrá, to byl kočár
Xantia 1.8 v benzínu, zelená
BX 1,9, stříbrná metalíza
Nějaké ty Škodovky

PříspěvekNapsal: stř 02. říj 2013 22:19:40 

Tento problém som mal minulý rok a presne taký istý počet kilometrov a problém bola jedna zapalovacia sviečka. Treba vymenit sviečky a bude to OK.

PříspěvekNapsal: pát 24. led 2014 9:55:33 

Zdravím.
Tak závada stále běžícího ventilátoru odstraněna...doufám.
V "mém" servisu kroutili hlavou nad radou, kterou jsem tady na fóru dostal, tj. vyměnit zapalovací svíčky. Prý to nemá žádnou souvislost. Auto odvezli do Německa, kde prý mají chlapíka, co "spraví na Citroenu úplně vše"... Problém byl v řídící jednotce. Chvíli to vypadalo na její výměnu za cca něco přes 900 euro. Ale pokusil se tu mou opravit a prý se zadařilo. Platil jsem 9.000 Kč a zatím to vypadá, že je opravdu po problému. Podle názoru mechanika z Německa mohl odejít termostatický ventil co ventilátor spíná (možná se správně nazývá jinak) a prošleh řídící jednotku.
Mám už po záruce a předpokládám, že ve značkovém u nás by povětšinou nic neřešili a rovnou vyměnili řídící jednotku. Takže v rámci možností vlastně mohu být spokojen.
Možná má zkušenost někomu pomůže.

Xantia 2.1 TDi, modrá, to byl kočár
Xantia 1.8 v benzínu, zelená
BX 1,9, stříbrná metalíza
Nějaké ty Škodovky

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]