Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Připojení aux vstupu nebo USB adaptéru na orig. XM autorádio
Právě je ned 24. lis 2024 19:50:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 10. kvě 2011 17:29:51 
Administrátor

Zdravím všechny,
má někdo z Vás zkušeností s připojením aux vstupu nebo digitálního USB přehrávače (který se chová jako původní CD menič) na originál autorádio PHILIPS 22DC594/35X , které je v XM Y4 ?

Už delší dobu po tom jdu, poptávám hromadu obchodů s tímto zbožím, ale jediné co jsem zjistil je, že tento model autorádia je tak vzácný, že to snad žádný výrobce těchto zařízení nezkoušel a ani tento typ nezná, protože i když má 10pin konektor ISO na připojení CD měniče, tak jeho zapojení je záhada, protože každá značka a dokonce i různé modely stejné značky mají zapojení tohoto konektoru jiné.

Za jakékoliv zkušenosti či radu budu velice vděčný.

Jirka

PříspěvekNapsal: stř 17. srp 2011 12:20:36 

Ahoj Jirko,

už jsi v tom nějak pokročil? Já se o to také snažím, ale momentálně to trochu ustrnulo, neboť mi zřejmě to rádio začlo odcházet, tak zatím řeším jiné rádio a trochu se to vleče. Nicméně pokud už jsi k něčemu došel, moc by mě to zajímalo. Mám stejný typ radia. Už jsem o tom mluvil s jedním kamarádem co tomu rozumí, on spíše uvažoval o připojení AUX namísto nějakého nevyužívaného režimu radia (třeba střední vlny), ale jak říkám - usnulo to, zatím tedy žádný konkrétní výsledek.

Zdravím

Mirek

PříspěvekNapsal: pát 19. srp 2011 12:09:58 

Tak přidám trochu do mlýna. Když jsem ještě měl orig rádio, tak jsem to zkoušel řešit.
Nejde ani tak o zapojení kontektoru jako o komunikační protokol ovládání toho měniče. Bez toho aniž by jste sehnali stejný typ a verzi toho měniče si neškrtnete. Svého času jsem to zkoušel i s changerem stejného typu, jen jiné verze (Peugeot) a nešlo to.

Na internetu jsem také našel jeden nebo dva návody a byly v podstatě totožné. Odpojili předzesilovač čtecí hlavy magnetofonu a proklemovali kontakt, který rádiu oznamuje vložení kazety...

Jiná cesta se mi zdá příliš komplikovaná, třeba to zmíněné využití nějakého pásma rádia.

Když najdu odkaz na tu úpravu, tak ho sem dám. Zatím bych doporučij Google... :)

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]