Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Anténa
Právě je ned 24. lis 2024 16:52:19

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Anténa
PříspěvekNapsal: čtv 09. čer 2011 12:25:10 

Zatéká mi do auta přes anténu. No, jestli to původně nebylo tudy, tak teď už určitě. Chtěl jsem ji odšroubovat, podmáznout silikonem. Jenže nepřišel jsem na to, jak to drží. Zespoda chybí klasická matka. Vypadá to na kulatou hlavu průměr 18 se dvěma plochama 16. Tak jsem si zploštil příslušnou trubku a zkoušel povolit. Nejde ani za použiti nadměrného násilí. Povedlo se mi anténu uvolnit, ale ne odšroubovat. A to jsem to proplachl uvolňovačem. Není to zalisovano? Co teď s tím?

Předmět příspěvku: Re: Anténa
PříspěvekNapsal: čtv 09. čer 2011 12:48:05 

No, mám Y4ku a tam je to přichycený matkou nad středovou lampičkou. Pak to ale má ještě jeden takovej čep proti otáčení ale vše by mělo jít vyndat bez problému po povolení té matky...

Předmět příspěvku: Re: Anténa
PříspěvekNapsal: pát 10. čer 2011 0:20:16 

Tak už si můžu odpovědět sám. No ne, že bych si to potřeboval uložit na později, až to budu opět potřebovat a do té doby stoupne úroveň mé sklérozy, ale mohla by má zkušenost ušetřit trocha trápení s bádáním dalším.
Předně, přístup je ne nad stropním světlem, ale nad minisluneční clonou za vnitřním zrcátkem.
Po odšroubování té clonky je vidět uložení antény, ale místo standartní matky je válcová hlava průměr 18 se dvěma plochami na klíč 16mm.
Obrázek
Jenže s klíčem se tam nedá vlézt. Zploštil jsem proto ve svěráku trubku s dírou 18, do které jsem vložil 16ku kulatinu. Tím vznikl potřebný klíč. Jenže pootočit s tím šlo jen kousek, pak už se začal nebezpečně kroutit kabel antény. Nepomohla ani vyšší míra násilí spojená s krkolomným a přesto neúčinným přidržováním kabelu šroubovákem proti ukroucení. Už to vypadalo, že je to zalisováno natvrdo.
Po dlouhé marné snaze jsem se uchýlil k zoufalému ale rozhodnému útoku. Chtěl jsem to masivnějším plochým šroubovákem násilím vyloupnout s tím, že někde z útrob šuplíků namontuji jiný držák antény. V této fázi překvapivě snadno vypadla plechová krytka uvolněná předchozí operaci.Obrázek
která drží na bajonetu a je s výkrojem pro anténí kabel. Pod ní už je standartní matice M5, tudíž na osmičku klíč, takže další postup už byl snadný a logický.Obrázek

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]