Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Vysvětlení pojmů z manuálu
Právě je ned 24. lis 2024 8:25:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vysvětlení pojmů z manuálu
PříspěvekNapsal: ned 25. říj 2015 20:43:28 

Zdravím, mám C4 GP ani ne týden, manuál jsem si vcelku nastudoval, ale potřeboval bych vysvětlit několik pojmů v něm uvedených, hlavně co se položek v menu týče.
Mám oranžový displej A, zajímalo by mě co je myšleno pod pojmy:
"spouštění zadního stěrače"
"automatické doprovodné osvětlení" - co je doprovodné osvětlení?
Pak když jsem se ještě hrabal v menu tak jsem narazil na položku která se tváří jako diagnostika, jsou u ní dvě možnosti, ale nechápu jejich význam, navíc když ukazuje stavy jednotlivých systémů, tak jsou jiné, než jsem si navolil.
Děkuji za vysvětlení.

Předmět příspěvku: Re: Vysvětlení pojmů z manuálu
PříspěvekNapsal: ned 25. říj 2015 21:42:31 

zadni sterac - sepne kdyz zaradis zpatecku za predpokladu ze mas aktivni predni sterac (za deste)
doprovodne osvetleni - po vypnuti vozu a pritahnuti packy k sobe udrzi osvetleni vozu zvoleny cas rozsviceno nebo tlacitkem na klici (pokud to je tohle)
ambientni osvetleni jsou ty ruzne LED pasky ve dverich a palubce

diag nevim co presne myslis ale jedna se o kompletni test systemu ve voze kdy to na tebe blije udaje ajko ze mas automaticke zamknuti, aktivni zadni sterac atd
druha polozka by mela byt vypis vsech chyb co vuz ma - skousel sem to na nekolika vozech a nikdy nic nepsalo :mrgreen:

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: ned 25. říj 2015 22:05:59 

Diky za odpověď.
Ten zadní stěrač mě zmátl, protože tohle uměla už moje "stará" Xsara Picasso. A u C4 se mi stíralo zadní okno nezavisle na tom jestli jsem to mel v menu povolené nebo ne? Naopak co mě zarazilo, že když jsem si na semaforech chtěl ostříkat zadní okno spustili se mi ostřikovače i předního okna!
Na to osvětlelní se kouknu, myslel jsem, že to jsou lampičky v zrcátkách, ale nejsou, pak mi nešlo rozsvítit světla na dálku klíčkem, tak už jsem z toho měl radost, ale ukázalo se, že mi auto "jenom" skočilo do Economy modu.
Ambientní osvětlení bych mít neměl.
Ještě jeden takový dotaz, v manulálu je uvedeno, že na ovladači klimy může řidič přepínat komu jaký bude vzduch foukat. Částečně to tak je, ale nemůžu dicílit toho, abych přepnul černého panáčka na pozici spolujezdce a regulovat jeho teplotu.
Jde to, nebo mají v manuálu bláboly? Mám asi třízovnovou klimu, ale v manuálu se píše o čtyřzonové...

PříspěvekNapsal: pon 26. říj 2015 10:06:42 

To panáček spolujezdce:
Stiskni a chvíli drž tlačítko AUTO vedle svého displeje, panáček se černě vybarví a pak nastavuješ svými tlačitky teplotu u sebe i spolujezdce. Tento stav trvá do okamžiku, kdy si spolujezdec nastaví teplotu sám, pak se panáček zase odbarví a případně můžeš postup opakovat od začátku.
Na zadních sedadlech si můžou spolujezdci pouze nastavovat, co jim dovolíš - plný panáček - nastavuješ ty, prázdný panáček - mohou si nastavovat spolujezdci /ne teplotu, ale intenzitu foukání/, žádný panáček - vzduch dozadu vypnut.
Klimatizace je to douzonová, čtyřzónová je pouze, když jsou i vzadu displeje, nikdy jsem to ale neviděl.

PříspěvekNapsal: pon 26. říj 2015 19:40:54 

,,, nikdy jsem to ale neviděl.,,,

...já ano :lol: a potom to je opravdu 4-zonová ale má další malej chladič,jednotku a vše co k němu patří vzadu pod sedákem - dává se tam i více chladiva -
...pokud jde o ostřik zadního skla - musíš tu páčku kterou zapínáš zadní stěrač ještě více pootočit do předu,,,ona se napruží a vráti zase zpět,,,od polohy zapnutí.
...výpis ,,,chyb,,, funguje ale ne z BSI jako při diagnostice - funguje to při standartních chybách jako - prasklá žárovka,nízká hladina paliva,vypnuté ABS,nízká hladina aditiva,nebezpečí přicpání FAPu,atd....prostě vše co by ti pípalo při startu auta a ty jsi to ignoroval tak to máš zapsáno v téhle složce do odstranění daného ukonu.
...a kompletní TEST co tam je, funguje pouze informativně na něm vydíš co vše máš zaplé a vyplé aktivační ukony dle tvého výběru děláš v nastavení menu auta.
...ostatní zaležitosti již kolegové zde popsali. ;)

...jo a Display si vyměň za barevnej je to uplně jinej level... ;)

Ford Mondeo Turnier Combi 2003 2L-Duratorq-není.

PříspěvekNapsal: pon 26. říj 2015 20:46:32 

Díky, to s panáčkem funguje!
S ostřikováním problém nemám, vím jak ta páčka funguje, ale když jsem u stojícího auta otočil kroužkem až nahoru, že si ostříkám zadní sklo, tak začala stříkat voda na čelní sklo! :shock:
Jinak tu "diagnostiku" nechápu, vím že mám prasklou žárovku v parkovačce, ale žádné hlášení o tom není.
Displej jsem si chtěl vyměnit, zdejší vlákno o tom jsem si přečetl, grafika a ikonky by se mi líbily, ale zase by mi vadilo že hlavní displej mi svítí jinou barvou než ty dva malé u ofuků. Nebo jaké barvy se tam dají nastavit?

PříspěvekNapsal: pon 26. říj 2015 22:57:53 

...by ses divil kolik řidičů jezdí i s prasklou žárovkou ani o tom neví... :lol:
...jinak u mne to hned po nastartování informuje pokud k takovému problému dojde a to vždy hláškou a pípnutí do odstranění závady,proto je tam ta paměť.

...u displaye jde nastavit bílá a pak jemně modrá až po sitě oblíbenou modrou - střed info okénka je buď oranžové a nebo se změní na bíle...já měl také oranžovej a měnil jsem za barevný už hlavně pro lepší grafiku a vypis MP3jek.

PříspěvekNapsal: čtv 29. říj 2015 19:30:24 

O tom displeji budu přemýšlet... když už je grafický, ukazují se na něm nějaké dílky při couvání?
Stejně mě hlava nebere proč mi po zapnutí klíčku displej neinformoval o tom, že mám prasklou žárovku, resp. jsem měl místo parkovaček LEDky, ale jednu jsem pak vyndal a měl tam prázdnou patici.
Nebo to je funkce až faceliftované verze, případně C displeje?

PříspěvekNapsal: čtv 29. říj 2015 19:41:23 

az po naprogramovani
standartne je jen pipani

současnost: Cecilka C4 1.6 HDi 80kW FAP - auto pro zenu hracka pro chlapa

PříspěvekNapsal: čtv 29. říj 2015 21:39:01 

Na signalizaci prasklé lampy čekáš marně, tyto vozy to nemají.
Když jsme u toho zobrazování chyb tak dá se nějak vyvolat jaké kolo mám podtlak? Ráno nastartuji a dám zpátečku a v tu chvíli mi pípne servis a vím že to je podle hlášení kolo, ale nevím které protože mi to nezobrazí díky couvacím senzorům.

Škoda Felicia 1998
Renault Scenic 1,6 RT 1996-2009
Škoda Forman GLS 1990-97
Škoda 120 GLS 1981-90

PříspěvekNapsal: pát 30. říj 2015 1:04:42 

...tak nevím jak komu ale mě to signalizaci prasklé žárovky vypíše něco jako,,,bulub licht falut,,,a pípne to - to vždy při každém startu - zároveň se to zapíše do paměti závad v menu , do odstranění závady manuelně ,,,výměna žárovky,,,pak to po nastartování zmizne a přestane pípat.
...grafický display má i tu výhodu že u couvacího a nebo předního asistentu se zobrazuje i graficky,,,ano dignostikou ho musíš povolit jinakti bude jenom dále pípat,,,prostě je přehlednější,,,hlavně ve středovém info okně. ;)

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]