Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - Ventilace vzduchu v druhé řadě sedadel
Právě je sob 23. lis 2024 23:20:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 77 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 20. led 2012 10:14:32 

Poldík píše:
Ahoj jelikož zde probíráte topení chtěl bych se zeptat zda C4 picasso mám bufíka u starého jsem ho měl a tady se přiznam to nevím. Ještě nebyl čas ho hledat 8-) :?:

Jednou sem se byl podivat v AAA na C4GP, ze ma pridavne topeni. Rikam si super, ale nakonec ty diletanti nepoznali ze to neni extra topeni ale jen výdech na B sloupkach.
V inzeratu to vydrzelo az do prodeje auta, vcetne toho ze je to po nekurakovi..... to byl smrad :)

PříspěvekNapsal: pon 23. led 2012 2:40:32 

Pro Poldík:
Jestli máš na palubce malé programovatelné hodiny,tak tam je.... Do Xantie se dával přihřívač,který se spustil automaticky,když venkovní teplota spadla pod +6 v Picassu jsem se s ním nesetkal.U většiny 1.6 a 2.0HDI je od výroby tepelný výměník u výfukových svodů,z kterého jdou hadice rovnou do topení,je to docela efektivní,přezto by bylo nezávislé výhodnější,ale to je cca 15-20 000kč.Taky bývají pod vzduchovým filtrem male el. spirály (vypadá to jak malý chladič) které ohřívají vzduch před vstupem do motoru.Další princip jsou 2-4 kusy žhavících svíček na trubce těsně před topením,kolikrát ani nejsou vidět,vše to funguje v závislosti na venkovní teplotě,to bylo u starších aut,ten výměník je od výroby nejlacinější,bezůdržbový,rychlý....
Já mám podle Vin udáno přídavné topení automatické :shock: ale je to jen ten výfukový výměník,spousta lidí to zaměňuje za nazávislé topení :roll: Věř mi,že by si bufíka určitě nepřeslech,kdyby spustil,ale jestli si ho měl v Xsaře Picasso,tak to budeš znát.... Ohni se pod nárazník na levé straně před kolem (tam se nejčastěji dává) a hledej malý výfuk,u C8 a 807 byl bufík uprostřed auta pod podlahou.
Třeba se někdo co ho má ozve a podá info ;)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 77 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]