Fórum Citroeny.cz • Zobrazit téma - automatické stěrače
Právě je pát 22. lis 2024 21:54:14

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: automatické stěrače
PříspěvekNapsal: úte 19. říj 2010 9:37:06 

Dobrý den, tak mám za sebou už 7 tis km - co mne na autě hodně zklamalo je funkce automatických stěračů - dle servisu jsou ok ale když je zapnu tak nejpozději do 1 minuty se rozjedou na plný výkon a stírají a stírají .... - i když dávno není co / tzn. i když je sklo suché/ máte podobnou zkušenost - případně - dá se to nějak řešit??? U mého předchozího auta jsem v podstatě normálně stěrače nezapínal a jezdil jen na automat - fungovalo to skvěle - ale u citroena je to zatím špatně. Poradíte - dík R
No a u diagnostiky jsem mimo jiné zjistil že mi FAP regeneruje prům. po 300 km - jezdím pomalu auto nehoním - co dělám špatně ?? / spotřeba 6,1 /

Předmět příspěvku: Re: automatické stěrače
PříspěvekNapsal: úte 19. říj 2010 10:04:49 

Stěrače mi fungují dobře, takže neporadím, ale s tou regenerací FAP si myslím, že právě proto že jezdíš pomalu, tak možná auto podtáčíš. I Hdi chce trochu otáček a to že píšou, že max. točivý moment nastupuje už od 1500 ot/min. neznamená, že tak můžeš jezdit celý den. Zkus se nějaký čas držet otáček kolem 2000 a uvidíš, že spotřeba nestoupne a FAP vydrží déle čistý. Taky nekvalitní nafta může FAP víc zanášet a aditiva tomu můžou pomoct. Já používám VIF LETNÍ i ZIMNÍ a jsem spokojený.
Nedávno jsem slyšel v rádiu, že vyšel speciál Světa motorů "DIESEL" a v tom mají být rady, jak se chovat k dieselovým motorům a taky něco o palivech. Ještě jsem ho nekoupil, ale chystám se na to při nejbližší příležitosti. Možná tam na nějakou radu narazíš.

PříspěvekNapsal: úte 19. říj 2010 17:44:29 

Ahoj, toto téma se zde již probíralo, je to na čtvrté straně ze dne 2.4.2010 (dešťový senzor). Bohužel, s tím senzorem, je to špatný :-(, mě to taky moc zklamalo.
Filous

PříspěvekNapsal: úte 19. říj 2010 18:20:25 

mám detto skúsenosť. Automat si robí čo chce ! Ani divá sviňa nevie na akom princípe pokusov a omylov to pracuje. Stiera do zbláznenia aj vtedy, keď sklo je čisté a není ani kvapka vody na senzore.
V servise mi povedali, že je to tak u každej C4 a mám sa s tým zmieriť.

PříspěvekNapsal: úte 19. říj 2010 20:55:32 

Zběsile stírajícím stěračům pomáhá stlačení páčky stěračů dolů, jaky když chcete automatické stírání pustit. Já jsem se s funkcí sžil, nemám s ní problém.

Citroen C4 GP 2.0 HDi EAT 6 Technospace 2 Exl v kůži 1/2015 (pro manželku)

PříspěvekNapsal: stř 20. říj 2010 11:40:08 

Pan Simral v tom predchadzajucom temate o stieracoch napisal velmi pekne prirovnanie, ze pri aktivacii automatickeho stierania si "stierace ziju svojim vlastnym zivotom"... A ma v tom uplnu pravdu.

Aj ked som s C4P spokojny, tie stierace (resp.senzor a jeho zosuladenie s intenzitou zrazok) sa inzinierom z Citroena nevydarili. Co som sklamany v porovnani so Xsarou Break, kde som mal taktiez automaticke svetla a stierace, je fakt, ze v Xsare Break som po stlaceni packy dole zotrel len jediny raz, po potlaceni packy do prvej hornej pozicie sa spustil automaticky senzor, druha pozicia hore bolo pomale stieranie atretia pozicia hore bolo rychle stieranie. Ako iste viete, na C4P potlacenie packy dole spusti automatiku a pri potlaceni packy do prvej hornej polohy sa spusti akysi cyklovac - chyba tam jednoznacne uplne jednoducha funkcia jedneho zotretia. Aj z tohoto dovodu viac vyuzivam ten akoze cyklovac ako automaticke stieranie. Dokonca mam pocit, ze na Xsare tie automaticke stierace citlivejsie reagovali, t.j., ze "nezili az tak uplne svojim zivotom", ale reagovali na pocet kvapiek padajucich na oblast senzora... ;)

C4 Picasso 1,6 HDi FAP / 80 kW / 2009 / Seduction / 17"
Obrázek

PříspěvekNapsal: stř 20. říj 2010 14:36:12 

Máte pravdu - přehlédl jsem to - omlouvám se, ale k problému - není v programu možnost nastavit citlivost ??? v citroenu na mne koukali jak na blázna - no ten jejich počítač ..... připadal jsem si , když jsem koukal přes rameno, jak v mateřské škole. Obsluhu by zvládl i můj mladší syn - a ještě ani neví co to umí nebo spíš neumí - mimo jiné mi nabízeli zrušit na zimu automatickou ruční brzdu a pak jen krčili rameny že to "asi" nejde. Zpět k mé otázce - neřešil někdo z Vás tuto záležitost nastavením citlivosti v programu - musí to přece jít NÉÉ.
zdraví
R
PS: k FAPu - jezdím opravdu jak pantáta - vždyť je to nové auto - naftu beru jen Vervu od Benziny - přesto mám obavu že si FAPem ještě užiju - tedy užije si s ním servis - mám naštěstí 5 let záruku.

PříspěvekNapsal: stř 20. říj 2010 19:41:13 

Citlivost dešťového senzoru nastavit nejde, už jsme to zkoušeli.
Automatická parkovací brzda vypnout jde, je to v manuálu a v menu.
FAPky se nebojte. Taky nejsem žádný závodník a je to v pohodě. Doplnění Eloys bylo nutné pro poškození spodku vozu (asi jsem v Rumunsku nebo v Bulharsku někam vletěl). Bohužel tímto se musela dát celá nádobka ve 120ti tisících a pak se vše včetně filtru měnilo ve 180ti tisících podle servisní knížky.

Citroen C4 GP 2.0 HDi EAT 6 Technospace 2 Exl v kůži 1/2015 (pro manželku)

PříspěvekNapsal: čtv 21. říj 2010 9:12:29 

Petře děkuji Vám za odpověď - k té brzdě - mám verzi exluzive jako Vy - auto jsem koupil v červnu nové u nás - manuál o této funkci píše "podle země"- asi žiju ve špatné zemi-před koupí mi zástupce Citroenu skálopevně tvrdil to co Vy a když jsem to chtěl při přebírání vozu nastavit na "ruční ovládání" zas to zkončilo krčením ramen. Faktem je že v mém softu tato funkce není aktivní a nejde to ani přes počítač. Víte toho krčení ramen jsem u citroenu viděl tolik že si někdy říkám "no jsou to odborníci na svém místě ....." Naposledy mi prodali olej na dolívání před dovčou 5W-40 když podle serv. knížky tam patří dle výrobce jedině 5W-30 ???? Asi si budu auto servisovat sám / což bohužel nejde /. jEŠTĚ JEDNOU DÍK zdraví
R

PříspěvekNapsal: čtv 21. říj 2010 9:14:44 

Renda, len jednu vec k tym "odbornikom" - ak mas taku moznost prejdi do ineho servisu (aj keby to bolo o par km dalej). Jednoznacne. Tam kde krcia ramena a "nevedia" a "nepoznaju", zrejme nemaju zaujem, aby k nim ludia chodili...

C4 Picasso 1,6 HDi FAP / 80 kW / 2009 / Seduction / 17"
Obrázek

PříspěvekNapsal: čtv 21. říj 2010 17:18:18 

Renda píše:
Petře děkuji Vám za odpověď - k té brzdě - mám verzi exluzive jako Vy - auto jsem koupil v červnu nové u nás - manuál o této funkci píše "podle země"- asi žiju ve špatné zemi-před koupí mi zástupce Citroenu skálopevně tvrdil to co Vy a když jsem to chtěl při přebírání vozu nastavit na "ruční ovládání" zas to zkončilo krčením ramen. Faktem je že v mém softu tato funkce není aktivní a nejde to ani přes počítač. Víte toho krčení ramen jsem u citroenu viděl tolik že si někdy říkám "no jsou to odborníci na svém místě ....." Naposledy mi prodali olej na dolívání před dovčou 5W-40 když podle serv. knížky tam patří dle výrobce jedině 5W-30 ???? Asi si budu auto servisovat sám / což bohužel nejde /. jEŠTĚ JEDNOU DÍK zdraví
R

Zdravím, pokud mohu pár řádek, tak krčení ramen u mechaniků Citroenu znám taky velice dobře :-). Jinak já mohu automatickou brzdu vypnout v menu auta, mám ji však nastavenou na automat. Když potřebuji v garáži autem hýbat, bez spuštění motoru, tak to řeším tak, že při zaparkování vypnu motor, znova zapnu zapalování, odbrzdím brzdu a vypnu zapalování. Třeba se tato rada může hodit.
Filous

PříspěvekNapsal: pon 01. lis 2010 22:29:58 

podobnu vec som riesil na C5 a cez diag sa dalo vratit nastavenie citlivosti senzora dazda na hodnotu "reference". nejaky somar mi to zrejme volakedy predtym odklepol na vyssiu citlivost a stierace stierali ako o zivot.
terazky fantazia :P

X2 2,0 HDi SX ´2000
X2 2,1 TD SX ´1998
BX 1,4i RE ´1989

PříspěvekNapsal: úte 02. lis 2010 13:40:16 

Zdravím - tu "opravu " Vám provedli v autor servisu ??? - u mne to zkoušeli v citroenu najít a nenašli - pokud náhodou nevíte v které kapitole to máme hledat poraďte - dík
R

PříspěvekNapsal: úte 02. lis 2010 15:04:52 

toto co popisujete so stieracmi robi aj moja C3. ked bolo auto nove fungovalo to bezchybne, ale casom to uplne zblblo. dam packu na "automaticke stierace", chvilu to vyzera, ze to ide fakt podla toho kolko kvapiek spadne na senzor ale po chvili sa stierace rozbehnu mozno aj na maximum a takto stieraju do zblaznenia az kym ich rucne nevypnem :/ presne ako tu bolo napisane, ziju si svojim vlastnym zivotom...

skusim to hodit na diagnostiku ako pise Zico, snad to pojde aj na tej mojej mrche vratit na referencnu hodnotu.

btw. VIF odporucam :-) mam sice benzin nie diesel, ale cosi to s tym motorom robi. ma kludnejsi volnobeh, tichsi zvuk, a dojazd na plnu nadrz sa zvysil o cca 80km pri +/- rovnakych podmienkach.

Citroen C3 1.6 16V Exclusive, podvozok Koni Sport -30mm, nastavitelna tuhost, brzdy predne CTF group N + Ferodo DS2500, brzdy zadne ATE + ATE, pancierove brzdove hadicky Goodridge, Green filter, Denso Iridium sviecky...

Citroen Saxo VTS 1.6 16V

PříspěvekNapsal: úte 09. lis 2010 0:05:27 

nie, autorizovany servis veru nie. zmenu v diagnostike mi urobil domaci koumak. ale je mozne, ze to nejde na vsetkych typoch a modeloch.

X2 2,0 HDi SX ´2000
X2 2,1 TD SX ´1998
BX 1,4i RE ´1989

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]